KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mustafa Mušija-Sezonu želimo završiti među tri najbolje ekipe

12.02.2019. - U dva pripremna susreta kakanjskog Rudara mladi napadač Mustafa Mušija je postigao dva gola i tako najavio da će i u proljetnom dijelu sezone biti važna karika tima trenera Fadila Hodžića. Sa mladim napadačem Rudara smo razgovrali o prvom dijelu sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, pripremama zeleno-crnih, ličnim, ali i timskim ambicijama.

Mustafa Musija

Kakanjski Rudar je nakon tri sedmice napornih treninga odigrao i dva kontrolna susreta protiv Viteza i Slobode iz Užica. Vremenski uslovi u mnogome diktiraju način i tempo priprema prvoligaša, pa tako i kakanjskom Rudaru koji svoje pripremne mečeve igra u Visokom. Podsjećamo tim Rudara je prvi dio sezone okončao na petoj poziciji sa 26 osvojenih bodova.

U dva pripremna susreta kakanjskog Rudara mladi napadač Mustafa Mušija je postigao dva gola i tako najavio da će i u proljetnom dijelu sezone biti važna karika tima trenera Fadila Hodžića. Sa mladim napadačem Rudara smo razgovrali o prvom dijelu sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, pripremama zeleno-crnih, ličnim, ali i timskim ambicijama.

-Ličnim učinkom iz prvog dijela sezone mogu biti zadovoljan. Ipak sam postigao pet golova uz jednu asistenciju. Svi uvijek težimo ka boljem, pa tako i ja. Timski također možemo biti zadovoljni jer imamo dobru ekipu i uz malo više sreće smo mogli imati i nekoliko bodova više i sada ozbiljno pratiti Olimpik i Velež, rekao je mladi napadač Rudara na početku razgovora osvrnuvši se na jesenji dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Nakon više od tri sedmice napornih priprema u kojima je fokus bio na jačanju fizičke spreme Rudar je odigrao i dva susreta u Visokom. Prvo sa Vitežanima, a potom i sa ekipom Slobode iz Užica.

-Pripreme teku u najboljem redu. Najbitnije je da nema povreda. Radimo naporno, a sve u cilju da što spremniji dočekamo proljetni dio sezone. Odigrali smo i dvije utakmice. Šef pruža priliku svim momcima, što je jako dobro da se vidi na koga se može računati u proljetnom dijelu sezone. Konkurencija je jača u svim linijama i to je ono što sve nas raduje, ali i motivira da pružamo više kako bi dobili priliku za igru. Zaželjeli smo se utakmica, to je bilo očigledno kroz ova dva kontrolna meča, rekao je Mustafa.

Kakanjski timovi nažalost još uvijek nemaju teren sa umjetnom podlogom na kojem bi se adekvatno pripremali u zimskim uslovima, pa su i Rudar, ali i Mladost ''prisiljeni'' da svoje utakmice, ali i neke treninge obavljaju na terenima u Visokom, Zenici ili Sarajevu.

-Pripremamo se u Visokom i tamo igramo svoje utakmice u ovim pripremama. Hvala Upravi Kluba na ovim uslovima, jer svi klubovi su veći dio uvodnih priprema bili primorani da rade na terenima okovanim snijegom i ledom. Još uvijek ne znamo da li ćemo ići na finalne pripreme u toplije krajeve, ali mislim da se i ovdje možemo dobro pripremiti za napore koji nas očekuju u proljetnom dijelu sezone.

Mustafa je govorio i o novim saigračima koji su se obrod uklopili u novu sredinu.

-Novi momci su odlično primljeni u Kaknju. Svi želimo da im olakšamo adaptaciju na novu sredinu. To su uglavnom mlađi momci željni dokazivanja, a tu je i Cana koji će biti ogromno pojačanje za naš vezni red. U drugi dio sezone ulazimo dosta jači i sa željom da osvojimo što je moguće više bodova.

Iako je bilo ponuda da u drugim sredinama nastavi svoju karijeru mladi napadač Rudara je odlučio da ostane u Kaknju.

-Bilo je ponuda iz drugih sredina, ali najbolje za mene i moju karijeru je da još uvijek ostanem u Rudaru i igram, te tako napredujem.

Igrač kakanjskog Rudara ističe kako je cilj Rudara u drugom dijelu sezone da završi među tri prvopolasirane ekipe, ali vjeruje da teško ko može ugroziti Velež na prvoj poziciji.

-Naš cilj je da nastavimo sa dobrim partijama i u proljetnom dijelu sezone. Neki interni dogovor je da pokušamo sezonu okončati među tri vodeće ekipe. Teško da ko može parirati Veležu koji već sada ima respektabilnu ekipu koja bi mogla biti u gornjem dijelu tabele Premijer lige. Oni će bez većih problema zadržati lidersku poziciju i izboriti promociju u Premijer ligu BiH, zaključio je mladi fudbaler Rudara, Mustafa Mušija.

Dvadesetogodišnji Mustafa Mušija je u prvom dijelu sezone upisalo 11 nastupa u dresu Rudara i postigao je pet golova uz jednu asistenciju. Pored Rudara nastupao je još za zenički Čelik i dobojsku Mladost.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u