KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Mušija-Rudaru je mjesto u vrhu tabele

31.08.2018. - Mladi napadač Rudara je sjajno otvorio novu sezonu i u protekla dva kola je postigao dva gola. U komšijskom derbiju očekuje novi trijumf i proboj ka vrhu tabele.

001 mustafa

Iako su na zelenom terenu u prva tri kola osvojili sedam bodova, fudbaleri kakanjskog Rudara na svom kontu zbog slučaja ''Goralija'' imaju samo četiri i nalaze se na devetom mjestu Prve lige Federacije BiH. U taboru Rudara nemaju puno vremena za žaljenje jer ih u narednom kolu očekuje komšijski derbi na stadionu Luke u Visokom.

Zeleno-crni su u novu sezoni ušli znatno jači nego prošle sezone, a otkrovljenje na početku nove sezone je mladi, dvadesetogodišnji Mustafa Mušija koji je u poslejdnja dva meča postigao dva gola.

-Željeli smo da u prva tri kola upišemo maksimalan učinak. Nakon nesretnog gubitka bodova za zelenim stolom protiv Metalleghea i gubitka dva boda u posljednjim momentima susreta u Novom Travniku stigao je trijumf protiv ekipe Bratstva koju smo nadigrali u svim segmentima fudbalske igre. Želimo nastaviti u tom ritmu, rekao je mladi Mušija za Kakanjlive, a potom dodao:

-Postigao sam dva gola, ali to je zasluga cijelog tima. Sigurno je kako su ta dva došla u pravi momenat i digli moje samopouzdanje. Svoju šansu sam strpljivo čekao i hvala Bogu dobro je krenulo u novoj sezoni. Nadam se da ću nastaviti tresti protivničke mreže. Mlad sam i svaki momenat uz iskusnije kolege želim da iskoristim na najbolji mogući način i da što više naučim od njih. Još uvijek moram da se dokazujem i nadam se da ću svaku minutu na zelenom terenu iskoristiti na pravi način.

Mladi napadač Rudara je istakao kako je atmosfera u klubu na zavidnom nivou i dodao da se nada pobjedi u delu sa visočkom Bosnom.

-Atmosfera unutar tima je zaista fenomenalna, a nadam se da će biti još bolja nakon što savladamo Bosnu u komšijskom derbiju koji nam slijedi. Vjerujem da ćemo odigrati sjajan meč nošeni podrškom publike sa tribina, a naši navijači svake godine u velikom broju dođu na stadion Luke u Visokom. Vjerujem da će tako biti i sada.

Ovaj igrač je dodao da je Rudaru mjesto u samom vrhu prvoligaške tabele.

-U odnosu na prošlu sezonu imamo dosta kvalitetniju ekipu. Tu je mnogo iskusnih igrača od kojih mi mladi imamo šta da naučimo. Duga je sezone pred nama, a ja vjerujem da kvalitetom sigurno zaslužujemo mjesto među četiri najbolje ekipe. Nadam se da ćemo imati sjajnu sezonu.

Rudar u četvrtom kolu Prve lige Federacije BiH gostuje u Visokom gdje će na stadionu Luke igrati protiv Bosne. Susret je na rasporedu u subotu 1. septembra 2018. godine u 16:30 sati.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u