KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Mušija povratnik u zeleno-crni dres

25.01.2018. - Devetnaestogodišnji Mustafa Mušija je novi igrač kakanjskog Rudara. Ovo mu je povrtak u zeleno-crni dres nakon devet sezona u dobojskoj Mladosti i polusezone u zeničkom Čeliku.

mustafaaa

Povratak Mustafe Mušije (desno) u kakanjski Rudar 

Kakanjski Rudar je i u ovom prelaznom roku pretrpio brojne igračke promjene. Nakon što je klupu najstarijeg prvoligaša u BiH preuzeo Fadil Hodžić, krenulo se u rješavanje igračke križaljke. Prva prinova koja je stigla na stadion Pod Vardom bio je devetnaestogodišnji Mustafa Mušija kojeg Hodžić i njegovi saradnici mogu koristiti na više pozicija, kao krilo, ofanzivnog veznjaka ili napadača. Da se na ovog vrijednog momka može itekako računati pokazao je već u prvom kontrolnom meču na Kamberovića polju kada je postigao gol prije nekoliko dana.

Devetnaestogodišnji fudbaler je karijeru započeo upravo u fudbalskom klubu Rudar Kakanj, a nakon samo tri godine prelazi u Mladost DK gdje se zadržao punih devet sezona, da bi po isteku juniroskog staža pola godine proveo u zeničkom Čeliku odakle se vratio u Rudar.

-Drago mi je da sam došao u zdravu sredinu i u klub koji nema dugovanja prema igračima. To je svakako rijetkost danas u bh. fudbalu. Vjerujem da sada ekipa Rudara ima mnogo bolji tim nego je to slučaj bio u jesenjm dijelu prvenstva, rekao je Mušija na početku razgovora za naš portal.  

Mustafa se osvrnuo i na novog trenera zeleno-crnih Fadila Hodžića.

-Gospodin Hodžić je veliki profesionalac i sigurno će klub mnogo napredovati pod njegovom palicom. Ukazuje nam na greške što nam uveliko pomaže, posebno nama mladim igračima. Vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone vratiti klub tamo gdje mu je i mjesto, a to je sami vrh prvoligaškog društva, dodaje Mušija.

Mušija je potpisom ugovora postao novi Kakanjac u dresu Rudara i tako se pridužio Kobilici, Musiću, Kovaču, Vehabu, Hrustanoviću, Neimarliji i ostalim Kakanjcima koji nose dres ovog kluba.

-Sjajno sam primljen od strane saigrača. Većinu tih momaka poznajem, a sa mnogim od njih sam i igrao tako da nije bilo potrebe na neku adaptaciju u novu sredinu. Vjerujem da mnogo domaćih igrača u klubu može samo stvoriti pozitivnu priču.

U prvom dijelu sezone Mušija je u dresu zeničkog Čelika upisao samo jedan nastup, odnosno šest minuta u duelu sa FK Sarajevo, dok je sezonu prije toga u juniorskoj omladinskoj Premijer ligi u dresu Mladosti DK upisao 25 nastupa, postigao 12 golova i upisao šest asistencija.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u