KakanjLive | Subota, 16.01.2021. godine

Mušija najavljuje tri ili četiri nova igrača

07.01.2016. - U završnim smo pregovorima i vjerujem da će se na prozivci pojaviti bar tri nova igrača, kaže Mušija

mensurmusijaMensur Mušija, najavljuje angažiranje tri do četiri nova igrača

Nogometaši Mladosti provode posljednje dane zasluženog zimskog odmora.Trener Rahimić prozivku je zakazao za ponedjeljak 11. januara kada će i zvanično početiti pripreme za nastavak proljetne sezone. Izvjesno je da će biti  promjena u igračkom kadru. Na prozivci neće biti rezervni golmani Goran Čokorilo i Ajdin Čelebić, veznjaci Šerif Hasić i Anel Ćurić, te napadač Sinan Ramović, koji su dobili odriješene ruke u izboru nove sredine.

Izuzev Ramovića,koji je nastupio na 13 utakmica i odigrao 989 minuta, bez postignutog gola !, te donekle Šerifa Hasića, koji je imao dva nastupa manje i u igri proveo 544 minute, ostali su imali status rezervista i bilo je zaočekivati da će se naći na transfer listi.

-Za naše ciljeve i ambicije trebaju nam provjereni igrači. Sigurno ćemo u narednih nekoliko dana angažirati tri-četiri kvalitetna igrača. U završnim smo pregovorimo i ja mislim da će se već na prozivci pojaviti bar tri nova imena. Doveli smo 20-godišnjeg golmana Zvonimira Pavlovića iz Neretvanca (Opuzen) a treći golman će biti junior Samir Selimović i oni će uz iskusnog Adnana Hadžića biti rješenje za ovu najvažniju poziciju. O imenima pojačanja ne mogu ništa konkternije reći, izuzev da tražimo desnog bočnog, centralnog veznjaka, te jednog krilnog napadača, kaže predsjednik Mladosti Mensur Mušija.

Definitivno je utvrđen i program priprema za nastavak sezone koje će se obaviti u Doboju, Makarskoj i Antaliji (Turska).

-Bili smo planirali otići na Vlašić, međutim, ta solucija je otpala zbog popunjenih kapaciteta i gužve na planini. Do odlaska u Makarsku trenirat ćemo u Kaknju, da bi nakon Makarske otputovali za Tursku, gdje ćemo u Antaliji odigrati nekoliko jakih utakmica. Još nisu definirani svi protivnici, ali smo tražili da igramo protiv najboljih ekipa koja će u tom periodu boraviti u Turskoj. Za 19.februar dogovorili smo utakmicu protiv korejanskog prvaka i to će biti jedna od jačih provjera. Vjerujem da ćemo spremno dočekati nastavak sezone, te da ćemo ostvariti cilj, a to je opstanak u premijerligaškom društvu, istako je Mensur Mušija.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u