KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Musemić želi pobjedu protiv Širokog

05.05.2017. - U okviru sedmog kola lige za opstanak Bosne i Hercegovine Mladost će na stadionu u Doboju u subotu od 17 sati ugostiti finalistu Kupa BiH Široki Brijeg

Nakon neugodnih gostovanja u Banja Luci i Zenici, ekipa dobojske Mladosti će u okviru sedmog kola Lige za opstanak Bosne i Hercegovine na svom terenu ugostiti finalistu Kupa BiH, Široki Brijeg.

Strateg Mladosti, Husref Musemić kaže kako je ekipa Širokog Brijega njihov dužnik budući da im je ovaj tim nanio visoki poraz u prvom njihovom duelu na Pecari u Ligi za opstanak:

-Široki nam je dužnik budući da smo u prvom susretu na Pecari u ligi za opstanak visoko poraženi a odigrali jako dobar meč, ali to je fudbal. Vjerujem da će oni doći sa nekim kombinovanim sastavom budući da ih očekuje finale Kupa, ali ja svoje igrače pozivam na maksimalan oprez i želim da imaju ozbiljan pristup ovom meču, jer to je ekipa koja ima jako širok fond igrača, tako da mogu odigrati kvalitetno ko god istrčao na teren. Mi želimo pobjedu, ali vjerujem da će biti jako teška utakmica. Pobjedom želimo da mirnije i bez pritiska odigramo preostale tri utakmice.  

Šabić i Musemić

Šabić i Musmić na ''slatkim mukama'', nema ''kartoniranih'' i povrijeđenih igrača

Šabić i Musemić na raspolaganju imaju sve igrače za duel sa Širokobriježanima budući da niko od igrača nema tri javne opomene, a svi su zdravi i spremno očekuju ovaj susret.

Marin Galić 2

Marin Galić: Respektujemo Široki, ali želimo pobjedu

-Respektujemo Široki jer znamo o kakvoj se ekipi radi. Naporno smo radili prethodnih dana i očekujemo pobjedu s kojom bi i definitivo riješili pitanje opstanka. Oni će vjerujem u Kakanj doputovati u nekom kombinovanom sastavu budući da ih očekuje finale Kupa ali to nije naš problem, jer nas interesuje samo pobjeda i jedino o tome sada razmišljamo, rekao je Marin Galić, sjajni bočni fudbaler Mladosti kojeg mediji u posljednje vrijeme povezuju sa italijanskom Padovom.

Na radaru brojnih domaćih, ali i inostarnih klubova ove seznoe zbog sjajnih partija našao se i Mićo Kuzmanović, krilni napadač dobojskog tima. Mićo vjeruje da njegova Mladost uz podršku Crvene legije može da pobjede.

Mićo Kuzmanović 11

Mićo Kuzmanović: Uz podršku Crvene legije želimo trijumf nad Širokobriježanima

-Svi smo zdravi i spremno dočekujemo susret sa Širokim. Ne želimo da se opuštamo jer pobjeda u ovom susretu za nas predstavlja i definitivni opstanak u premijerligaškom društvu tako da su naše misli maksimalno usmjerene prema tom susretu. Vjerujem da će nam naši navijači pružiti podršku i da ćemo zajedno slaviti nakon duela sa Širokobriježanima, rekao je sjajni Mićo Kuzmanović.

Duel između Mladosti i Širokog je na rasporedu u subotu 6. maja 2017. godine u 17 sati na stadionu u Doboju. Glavni sudac ovog meča je Tomislav Ćuić (Tomislavgrad), a njegovi asistenti su Marko Perić (Mostar) i Elvis Prošić (Cazin), dok je četvrti sudija Emir Spahalić (Mostar). Za delegata susreta imenovan je Haris Gvozden (Sarajevo), a posmatrač suđenja je Sead Kulović (Sarajevo).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u