KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Musemić predstavljen u klupskim prostorijama Mladosti

28.09.2016. - Novi šef stručnog štaba Mladosti, Husref Musemić danas je na press konferenciji koja je održana u klupskim prostorijama i zvanično predstavljen javnosti kao novi trener dobojskog premiejrligaša

husref_mladostHusref Musemić u klupskim prostprojama Mladosti

Obično se treneri mijenjaju kada ekipama ne ide, ovo je specifična situacija i prema tome i veća odgovornost, ali na svima, ljudima koji će  sa mnom raditi, a posebno igračima, bio je poseban akcenat u današnjoj izjavi Husrefa Musemića, prilikom predstavljanja u klupskim prostorijama Mladosti. Ovako je to rekao:

Ovo su rijetke situacije kada trener dolazi u ekipu koja dobro stoji, koja ima i glavu i rep. Ova ekipa je napravila nešto i ima mogućnost da još više napreduje kako rezultatski tako i fudbalski i ovu su zaista rijetke situacije za trenere. Obično se treneri mijenjaju kada ekipama ne ide. Ovo je za mene još veća obaveza i odgovornost da ostanemo na ovome ili da budemo još bolji. Na nama, meni i ljudima koji će sa mnom raditi i igračima koji su sigurno najzaslužniji za uspjeh i za neuspjeh, sada je odgovornost za kontinuitet ostvarenog. Potrudit ću se da svojim iskustvom doprinesem da ostanemo na ovom nivou ukoliko ne budemo mogli biti bolji, ali ja se nadam da ova ekipa ima kvaliteta i snage da u narednom periodu bude još bolja.” – rekao je novi šef stručnog štaba Mladosti, Husref Musemić.

M.K. i A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u