KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Musemić i Petrović poslije utakmice

05.03.2017. - Izjave Slavka Petrovića i Husrefa Musemića nakon susreta Željezničar - Mladost

petrovicmusemic

Ekipa Mladosti je nesretno poražena na Grbavici u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jedini gol na meču postigao je Ivan Lendrić u 20. minuti susreta.

Trener Plavih, Slavko Petrović je imao samo riječi hvale na press konferenciji koja je održana u ''Plavom salonu'' nakon susreta:
"Obistinilo se ono što sam rekao i ranije - čekala nas je teška utakmica. Ova ekipa Mladosti je s Musemićem napravila ogroman skok, igra jedan jako lijep fudbal. Dati Slobodi tri gola u prošlom kolu i onako fudbalski ih deklasirati nije mala stvar. Možemo da žalimo, čuo sam da je bio neki sumnjiv penal za nas koji nije sviran, ali bilo je šansi na obje strane. Mladost nikada nisam vidio ovako ofanzivno od kako sam u Bosni i mislim da je to rukopis mog kolege Musemića. S obje strane korektna i fer utakmica, nije bilo grubosti, a sudije su odradile dobar posao i u suštini Mladost može da žali što je izgubila, a mi možemo da se radujemo što nismo primili gol.'' – rekao je Petrović te dodao:
"Mislim da je publika gledala zanimljivu utakmicu. Sigurno da ne mogu biti zadovoljan mojoj ekipom, naročito u drugom poluvremenu, ali to je fudbal. Ljepota je prolazna, treba gledati racionalno - tri boda su najbitnija. Raduje me da smo i dalje u nekoj lijepoj priči. Pitam se šta bi se desilo da nam je Ramović iz prve prilike postigao gol, da li bi utakmica otišla u drugom pravcu. To je fudbal, zbog toga ga volimo, šanse se propuštaju i ostvaruju. Mi smo danas slavili i to je najbitnije."

Svjestan da njegov tim nije igrao dopadljiv fudbal Petrović kaže:

''Igrači se boje da ne padne taj gol, jer bi u tom trenutku bio jako katastrofalan. Ljepota me zanima 0 naprema 0 posto. Neka igramo svaku utakmicu ovako i svaku ovako pobjeđujemo. Kada je Milan u jednoj sezoni 17 puta slavio 1:0, svi su ga slavili jer je u Italiji sve osvojio."

Trener Mladosti, Husref Musemić je uprkos porazu bio zadovoljan igrom svog tima:

''Čestitam ekipi Željezničara na pobjedi i mislim da je utakmica bila jako korektna. Nije bilo grubih startova. Zadovoljan sam kako je moja ekipa odigrala i mislim da po prikazanoj igri na terenu nismo zaslužili poraz. ''

U narednom kolu ekipa Mladosti na svom terenu dočekuje lidera na tabeli mostarski Zrinjski.

 

E.Š./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u