KakanjLive | Subota, 23.01.2021. godine

Musemić i Karahmet respektuju Čelik

29.09.2016. - Sutra, sa početkom u 15,30 sati igra se premijerligaški prvenstveni meč Mladost-Čelik

musemic_karahmetHusref Musemić i Senad Karahmet

Uoči sutrašnje prvenstvene utakmice, Mladost - Čelik, o očekivanjima i protivniku, govorili su Husref Musemić i Senad Karahmet.
Novi šef struke u premijerligašu iz Doboja, Husref Musemić, kaže da trenutno bolja pozicija Mladosti na tabeli i kvalitet kojeg ima njegova momčad, mogu biti prednost, međutim ne očekuje nimalo laganu utakmicu. Evo šta je rekao u komšijskom derbiju koji je na rasporedu u petak 30. septembra sa početkom u 15,30 sati:
- Imao sam već priliku da igram protiv Čelika u ovoj sezoni i oni su jako neugodna ekipa. Mladost ima kvalitet, bolje je plasirana na tabeli i sve su to stvari koje nam idu u prilog. Pokušat ću igrače što bolje pripremiti. Ne očekujem nimalo laku utakmicu, ali obzirom da je kvalitet na našoj strani sve ćemo učiniti kako bi pobijedili. Čelik trenutno ima mnogo bolju ekipu nego što to govori njihov trenutni položaj na tabeli – rekao trener Mladosti, Husref Musemić.

karahmet_pressSenad Karahmet

Senad Karahmet, igrač iz defanzivne linije Mladosti je svjestan da je Čelik veliko ime bosanskohercegovačkog fudbala i svoje saigrače poziva na oprez:

- Čelik nije nimalo naivna ekipa, to je tim sa ogromnom tradicijom i velikim fudbalskim imenima. Trebamo biti maksimalno koncentrisani i oprezni i uz ozbiljan pristup mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Susret između Mladosti i Čelika na rasporedu je u petak 30. septembra 2016. godine sa početkom u 15,30 sati. Meč će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva sa asistentima Harisom Bakovićem (Sarajevo) i Senadom Ibrišimbegovićem (Travnik), a četvrti sudac je Miloš Gigović (Gradiška). Delegat ovog susreta je Samir Ćupina iz Sarajeva, dok je posmatrač suđenja Vlado Liščinski (Prijedor).

M.Komšo i A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u