KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Musemić-Cilj je situacija iz koje ćemo vidjeti koliko daleko možemo

22.02.2017. - Pred nastavak prvenstva i utakmicu sa Slobodom razgovarali smo sa šefom Stručnog štaba Mladosti - Husrefom Musemićem

Husref MusemićHusref Musemić:Ne želimo zamarati drugima, cilj nam je da mi što prije dođemo u komfornu situaciju, a onda ćemo vidjeti koliko daleko možemo

Ekipa Mladosti se nakon priprema u Makarskoj i Antaliji sprema za nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i susret 19. kola BH Telecom Premijer lige u kojem će na domaćem terenu ugostiti tuzlansku Slobodu. U proteklom pripremnom periodu izabranici Husrefa Musemića su odigrali sedam kontrolnih susreta u kojima su upisali četiri pobjede (Kamen, Imotski, Kairat, Napredak), dva remija (Dnipro i Bosna V.), dok su poraženi u posljednjem susretu u Antaliji od danskog drugoligaša Helsingora rezultatom 1:0. Tim iz Doboja je u proteklom periodu pretrpio je i značajne igračke promjene. Sva ova dešavanja bila su povod za razgovor sa šefom stručnog štaba Mladosti, Husrefom Musemićem.

KakanjLive: Koliko ste zadovoljni onim što ste uradili na pripremama u Makarskoj i Antaliji?

Husref Musemić: Mi smo zaista imali odlične uslove u Makarskoj i Antaliji. Imali smo sreće i da nas je vrijeme odlično poslužilo. Izuzetni uslovi za rad u Hrvatskoj i Turskoj. Imali smo šest pripremnih utakmica (u Makarskoj i Antaliji) i svakom od igrača smo pokušali dati što je moguće više minutaže da vidimo koliko ozbiljno na nekoga možemo računati u nastavku sezone. Ja imam običaj igračima kazati sada nakon priprema moramo narodu pokazati gdje smo bili, zašto smo bili i šta smo radili na tim pripremama jer zaista smo imali sve sjajne uslove koje nam je predsjednik Mušija obezbjedio. Na nama je da sve to sada opravdamo.

KakanjLive: Imali ste sedam kontrolnih utakmica u kojima ste četiri puta slavili, dva puta remizirali i jednom ste poraženi. Da li ste modelirali tim koji će igrati u proljetnom dijelu prvenstva?

Musemić:Uglavnom se zna tim koji će startati protiv Slobode. Mi za 21 dan imamo čak šest utakmica Želio to ja ili ne neko će biti povrijeđen, neko će imati kartone i igrat će onaj ko bude morao da igra. Recimo Šećerović i Lazić neće imati pravo igrati u Kupu i to je možda hendikep, ali siguran sam da će svi igrači koje imam na rapsolaganju dobiti svoju šansu u datom momentu. Na nama je da odaberemo momenat kad ćemo i koga koristiti. Na pripremama je bilo utakmica gdje smo pokazali i više nego što je trenutno naša realna slika, ali isto tako bilo je i utakmica gdje smo pokazali nešto lošiju predstavu. Moramo biti jaki mentalno i uvijek pozitivno odgovoriti na zadatak koji nam se postavi.

KakanjLive: Koliko ste zadovoljni igračkim kadrom koji raspolažete trenutno? I da li ste sada jači u odnosu na jesenji dio prvenstva?

Musemić:Teško je još uvijek reći da li smo jači ili nismo. Meni je ohrabrenje da se Pavle Sušić vratio nakon povrede koju je imao. Mislio sam da će i Karahmet biti spreman, ali nažalost nije i pitanje je kada će se vratiti, pa smo zato morali dovesti Jurkića. Hrelja je u nekim utakmicama dobijao šansu na toj poziciji, u nekim susretima smo bili zadovoljni njegovom igrom, u nekima i nismo i zato smo morali posegnuti za novim igračem. Tu je bio problem kojeg smo nadam se riješili, a ostao je problem na poziciji napadača. Naša ekipa ima taj problem od odlaska Dilavera. Imali smo i neko sportsko, prijateljsko obećanje Dilavera da će potpisati za nas ukoliko ne pronađe inostrani angažman, ali on je odlučio da je u ovom momentu više potreban Čeliku i šta da radimo. Angažovali smo Aganspahića koji je bio solidan na pripremama i vjerovatno će on i početi utakmicu protiv Slobode.

Musemić 2Musemić: Pokušat ćemo kroz Kup otići što dalje

KakanjLive: Šta očekujete u nastavku prvenstva i kakva su očekivanja u Kupu BiH?

Musemić:Obzirom da je takva situacija u kojoj se nalazimo možda i nije realno za očekivati da možemo izboriti ligu za prvaka, ali isto tako teoretski nismo ni osigurali opstanak. Cilj nam je da se što prije dovedemo u neku komfornu situaciju i da onda kroz Kup pokušamo otići što dalje. Mi jesmo kvalitetniji tim od Bosna Seme, ali to moramo pokazati na terenu. Ukoliko prođemo među četiri najbolja u Kupu, trudit ćemo se da onda uđemo i u finale. I u polufinalu imamo dvije utakmice i smatram da možemo izboriti dobar rezultat ma ko bio na drugoj strani, ali prije toga idemo se pripremati za prvog narednog protivnika.

KakanjLive: Ko je po vama favorit za titulu prvaka BiH, a koga vidite kao putnika u niži rang takmičenja?

Musemić: Sarajevo i Zrinjski su najozbiljniji kandidati za titulu. Željo se tu može još uvijek uključiti. Sve će zavisiti od ovog prvog kola u nastavku, kakvi rezultati budu, jer ima nekoliko interesantnih parova. Što se tiče opstanka Čelik i Olimpik su u najtežoj situaciji, ali opet kažem mi se ne želimo zamarati drugima, cilj nam je da mi što prije dođemo u komfornu situaciju, a onda ćemo vidjeti koliko daleko možemo.

M. KOMŠO i E. ŠKULJ / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u