KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Mujić-Pravi derbi i na terenu i na tribinama

03.09.2017. - Uvijek je posebna motivacija igrati utakmice pred punim stadionom.Kako je to bilo u suretu Rudar Bosna rekao nam je strijelac vodećeg gola za Bosnu Nihad Mujić

nihad_mujicNihad Mujić, strijelac vodećeg gola za Bosnu

Nihad Mujić, bio je najistureniji igrač Bosne, na utakmici Petog kola u Kaknju, gdje su domaći spašavali bod. Mujić je primio jednu loptu, koja mu se poput suhog lista spustila iza zadnje linije odbrane Rudara. Svi igrači u zelenocrnoj opremi su zastali, očekujući da će pomoćni sudija mahnuti ofsajd, a Mujić se već gledao oči u oči sa Dujkovićem, šutirajući u donji desni ugao, uz samu stativu, neobranjivo za 0:1. Dujković, koji je izvanredno u dva navrata spasio vlastitu mrežu, ovoga puta samo je pogledom ispratio loptu.

Komentar utakmice, zatražili smo od strijelca prvog gola na ovoj utakmici.Evo šta nam je rekao:
- Gledajući sve šanse i jedne i druge ekipe, rezultat je realan.Mi smo trebali iskoristiti prilike koje smo imali na početku utakmice, u prvih 10-15 minuta.Nesmotrenost u odbrani koštala nas je primanjem gola.Baš je šteta. Morali smo sačuvati prednost od jednog gola.Imali smo šanse, nismo ih iskoristili i na kraju zasluženo na obe strane 1:1.

Kako je igrati ove komšijske derbije?- pitali smo Mujića.
- Atmosfera odlična. Ista kao prošle godine. Prava utakmica i na terenu i na tribinama.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u