KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Muamer Vila novi igrač Rudara

03.07.2016. - Nakon golmana Saliha Hinovića, novi igrač Rudara postao je i napadač Muamer Vila, koji je minule sezone nastupa za HNK Orašje

muamer_vilaMuamer Vila u dresu Olimpica

Najave čelnika Rudara da će pojačati igrački kadar već se ostvaruju. Na današnjem treningu bio je i poznati napadač Muamer Vila (11.11.1985), s kojim je potpisan jednogodišnji ugovor. Riječ je o provjerenom napadaču koji je s dosta uspjeha nastupao u federalnim ligašima Turbini iz Jablanice, Čapljine, Branitelja i Orašja iz kojeg je došao u Rudar. Jednu sezonu Vila je igrao i u sarajevskom premijerligašu Olimpicu u kojem je zabilježio jedanaest nastupa i postigao četiri gola.

Ugovor je produžio i brzonogi Arnel Delić, koji je zimus u redove Rudara stigao iz Mladosti u kojoj je u jesenjem dijelu odigrao 15 utakmica (1070 minuta).

Kako nas je izvijestio sportski direktor Mirnes Buza u završnoj fazi su pregovori sa još četvoricom nogometaša i oni bi za dva-tri dana trebali da pojačaju redove „Zeleno-crnih“ koji u novoj sezoni imaju premijerligaške ambicije !

M.Komšo/KakanjLive 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u