KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Muamer Bešić je prešao u Revitu

23.06.2019. - Najbolji igrač kakanjskog kuglaškog kluba Rudar Kakanj, Muamer Bešić će karijeru nastaviti u banjalučkoj Reviti, prvaku Bosne i Hercegovine

Besic

Početkom ove godine Bešić je zbog poslovnih obaveza preselio u Travnik, a po okončanju sezone u kojoj je njegov Rudar zavšio kao viceprvak BiH i viceprvak Kupa BiH Bešić je odlučio da i svoj igrački karton preseli iz Kaknja.

Podsjećamo Muamer Bešić je u proteklih nekoliko sezona predvodio kakanjski tim do sjajnih rezultata, a pored nastupa u domaćem šampionatu i Kupu BiH Rudar je imao zapažen nastup na NBC Pokal kupu u Apatinu, a potom se plasirao i u Ligu šampiona gdje je za protivnika imao njemački Zerbst.

Kuglanjem se ovaj igrač počeo baviti 2001. godine u Kaknju, a sa dvadeset godina prelazi u sarajevski Željezničar jer nije dobio pravu priliku u Rudaru. U Željezničaru Bešić je ostao do 2012. godine gdje se uz vrhunske igrače i trenere afirmiše kao igrač i postaje nezamjenjiv član ekipe, a njegove igre nisu prošle nezapaženo pa je već 2011. godine dobio poziv u reprezentaciju BiH.

Povratkom Rudara u Premijer ligu BiH Bešić se vratio u Rudar, ali samo na godinu dana jer su i dalje bili prisutni problemi u radu Uprave kluba, pa se ovaj kuglaš 2013. godine ponovo odlučio na odlazak u Željezničar gdje igra novu sezonu.

Dolaskom nove sezone, dolazi i nova Uprava u KK Rudar na čelu sa Hasanom Čauševićem koja pravi sjajne rezultate, pa se Bešić vratio u Kakanj gdje je ostao do kraja ove sezone.

Sa ekipom Željezničara dva puta je osvajao Kup BiH i pet puta je igrao NBC Pokal Kup. Isti broj titula u Kupu BiH je imao i sa ekipom Rudara, a tri puta je igrao i NBC Pokal. Uz nesebičnu podršku Uprave i saigrača ekipa Rudara je na posljednjem NBC Pokalu izborila četvrto mjesto i izborila plasman među 16 najboljih ekipa u Evropi, odnosno plasman u Ligu šampiona.

U nacionalnom dresu Bešić je zabilježio 10 nastupa, odnosno igrao je na četiri prvenstva. Bio je član reprezentacije BiH koja je na posljednjem Svjetskom prvenstvu U Češkoj oborila nacionalni rekord. Muamer je dva puta bio viceprvak BiH u kategoriji do 18 godina i dva puta viceprvak do 23 godine. U dva navrata bio je prvak Federacije BiH i dva puta viceprvak BiH. Priliku da nastavi sa sjajnim rezultatima Bešić će imati i u narednoj sezoni budući da će igrati za jedan od najtrofejnijih klubova u BiH, banjalučku Revitu.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u