KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Muamer Bešić drugi na prvenstvu Federacije BiH

09.01.2017. - Novi prvak Federacije BiH je Bernard Malenica iz KK „Međugorje-Brtotnjo“, dok je kuglaš Rudara Muamer Bešić osvojio srebrenu

besic_kuglanje_kakanj
Na kuglani "Devetka" u Mostaru održano je pojedinačno prvenstvo Kuglaškog saveza Federacije BiH, na kojem je učestvovalo 25 igrača iz sedam klubova,među kojima je bio i predstavnik Rudara Muamer Bešić.

Novi prvak Federacije BiH u kuglanju je Bernard Malenica iz Kuglaškog kluba "Medugorje -Brotnjo", koji je oborio 1.213 čunjeva . Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Muamer Bešić iz Rudara sa 1.154 oborena čunja, dok je bronzana medalja pripala Enesu Salmanu iz visočke Bosne sa 1.140 oborena čunja.

Pored tri prvoplasirana kuglaša, plasman na finale pojedinačnog prvenstva Kuglaškog saveza Bosne i Hercegovine ostvarili su Ivan Petric i Dragan Mišetić ("Medugorje-Brotnjo"), Andrija Bevanda i Mario Knezović iz K.K."Zrinjski"Mostar i Izudin Herenda ("Zeljeznicar"Sarajevo).

Na državnom prvenstvu nastupit će po osam predstavnika iz Kuglaškog saveza Federacije i Košarkaškog saveza Republike Srpske, kada će biti poznat novi prvak Bosne i Hercegovine.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u