KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Mozaik podržao mlade iz Kaknja

17.07.2018. - Potpisan ugovor između Fondacije Mozaik i dvije neformalne grupe mladih iz Kaknja

mozaikdva

U Općini Kakanj upriličena je ceremonija uručivanja čekova i potpisivanje ugovora između Fondacije Mozaik i dvije neformalne grupe mladih iz Kaknja koji žele napraviti pozitivne stvari u svom gradu. Grupe koje su učestvovale ove godine u BiH kampanji i osvojile veliki broj glasova, te time osigurale finansiranje projekata su: „Predstava – priprema predstave“ čija je ukupna vrijednost 2.250,00 KM (učenici SŠT „Kemal Kapetanović“ u saradnji sa profesoricom žele napraviti predstavu koju bi izveli u svom gradu i po mogućnosti u drugim gradovima) i „Ulična trka u Kaknju“ čija je ukupna vrijednost 3.500,00 KM (organizacija ulične trke u Kaknju 5 km između dva gradska stadiona).

mozaikjedan

Fondacija Mozaik već godinama sa mladima radi na kreiranju dobre ekonomije u BiH, a u zadnjih deset godina je kroz program omladinske banke podržala društveno inovativne projekte neformalnih grupa mladih širom BiH. Podržano je ukupno 1.735 projekata u kojima je učestvovalo 20.935 mladih poduzetnih volontera i volnterki.

Od aprila 2018. godine Mozaik je omogućio mladima u BiH i partnerima da budu uključeni u LONAC- regionalnu online/offline zajednicu za poduzetništvo i aktivizam u koju je trenutno uključeno više od 6.000 članova i članica. Ovom zajednicom Fondacija Mozaik želi mladima ponuditi brži i efikasiji način apliciranja na inovativne projekte od šireg društvenog značaja, pružiti priliku za pokretanje mikro ili društvenog biznisa, kao i investiciju za prototip.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u