KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Motor ski lifta na elektroremontu u Banovićima

07.01.2016. - Na motoru ski lifta stradali i rotor i stator te je danas prije podne otpremljen na elektroremont u Banoviće

gorska_skiliftSinoć su zaposlenici JU KSC i firme Delta Petrol uz pomoć članova kakanjske Gorske službe spašavanja demontirali motor koji je dopremljen na Pogon Održavanje, a odatle otpremljen u Banoviće

Nakon što su zaposlenici Javne ustanove KSC Kakanj, radnici firme Delta Petrol i članovi Gorske službe spašavanja uspjeli demontirati motor sa ski lifta na Ponijerima, u Pogonu Održavanje kakanjskog Rudnika, utvrđeno je stanje u kojem se nalazi motor.

Prvi majstorski pregled je ukazivao na kvarove u statoru, što se i moglo popraviti u ovom Pogonu. Detaljnjim tehničkim uviđajem ustanovljen je kvar i na rotoru motora, što je eliminisalo mogućnost da motor bude popravljen u Kaknju.

Danas u prijepodnevnim satima, motor ski lifta je iz elektro radionice Pogona Održavanje otpremljen u Banoviće na elektroremont.  U ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može potvrditi kada će motor biti popravljen. Postoje obećanja iz firme u Banovićima da će stator i rotor motora raditi po skraćenom postupku i da će mu dati prioritet kako bi što prije bio ponovo montiran na Ponijerima. Obećanja idu toliko daleko da se govori i o radu tokom naredne noći.

Od direktora Javne ustanove Kulturno sportski centar Kakanj, Aldina Šljive, saznali smo da su pomoć za što brže osposobljavanje motora, pored Delta Petrola i kakanjskog Rudnika, ponudili Tvornica cementa, Termoelktrana i Rudstroj. Nažalost kvar je takve vrste da je jedino mogao biti otklonjen u specijaliziranoj firmi za elektroremenote u Banovićima.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u