KakanjLive | Četvrtak, 16.07.2020. godine

MojSan donirao opremu za Kliniku u Tuzli

07.11.2018. - Kakaknjska ali i Bosnaskohercegovačka kompanija Delibašić poliuretani - brend „Moj san“ donirala je opremu, iz svog proizvodnog programa, Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla

Donaciju  vrijednu 15 hiljada KM, sačinjavaju pokrivači, setovi posteljina, nepromočive plahte te jastuci iz MojSan programa.To je  dovoljno za opremanje svih 30 kreveta Klinike za neurohirurgiju JZU UKC Tuzla.

„Prepoznali smo značaj ove klinike koja pruža usluge liječenja za pacijente koji dolaze iz svih dijelova BiH obzirom da pruža usluge liječenja koje druge zdravstvene ustanove nisu u prilici ponuditi te je vodeća u ovoj oblasti na nivou BiH“, saopšteno je iz Delibašić Poliuretana.

borisfranjic

˝Godine 2015. krenuli smo u realizaciju projekta ´Moj san´, a naša prva donacija koju smo uopće imali bila je UKC-u Tuzla i od tada smo realizirali preko 15 donacija. Danas doniramo proizvode koje mi proizvodimo, a radi se o opremanju 30 kreveta koje ovaj odjel ima. Jasno nam je da je ova Klinika jedna od najbitnijih u UKC-u Tuzla, ne samo za Tuzlu, nego za cijelu Bosnu i Hercegovinu s obzirom na to da druge zdravstvene ustanove ne mogu pružiti dijapazon liječenja bolesti kao ovaj centar˝, izjavio je za medije prilikom predaje donacije, Boris Franjković, marketing manager u kompaniji Delibašić Poliuretani.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u