KakanjLive | Srijeda, 27.01.2021. godine

Mladost zaslužila više od poraza

06.12.2020. - Zrinjski je u gostima izborio sva tri boda, a prema prikazanom Mladost nije zaslužila da bude poražena

bilbijagolMladost nije iskoristila svoje šanse, a Nemanja Bilbija je uz dosta sreće i greškom odbramnenih igrača Mladosti, došao u poziciju da iz neposredne blizine pogodi za 1:0, rezultat koji ćeostati do kraja utakmice.

Napadači Mladosti proustili su prilike u 24. minuti kada je Dedić proigrao Hadžića, koji u situaciji jedan na jedan šutira malo pored gola Brkića. U 53. Minuti Alićev topovski šut blokira Jakovljević. Hiroš je u 58. ostavio loptu za Vazdu, ovaj puca direktno u Brkića.U 66. minuti Hiroš opet u prodoru, na kraju Begić šutira iz teške pozicije. U 78. minuti stopostotna šansa za Mladost. Izašao je sam ispred Brkića, pokušao da ga dribla, ali je golman Plemića uhvatio loptu. U samoj završnici, jedna diskutabilna situacija u kojoj su igrači domaćeg tima tražili penal, ali sudija nije pokazao na bijelu tačku. Zbog svih ovih šansi i borbenosti koju su pokazali, igrači Mladosti su iz ove utakmice zaslužili bar jedan bod, što bi bilo i najrealnije nakon svega što su prikazale obe momčadi.

FK Mladost – HŠK Zrinjski 0:1

FK Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda (Kovač), Hadžić (Hrustanović), Hiroš, Šišić (Begić), Lalić (Dejanović), Dedić, Mahmić, Nikolić,Veladžić.
HŠK Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Barbarić, Mašić (Todorović), Jakovljević, Ibanez, Trebotić, Enin (Bošković), Filipović (Ivančić), Bilbija (Sahibi).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u