KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost uveličala svečanost Veleža

14.09.2016. - Fudbalski klub Velež dobio je suvremeno opremljeni pomoćni teren u Vrapčićima, koji je osnovni preduvjet za bolje dane mostarskih „rođeni“, istaknuto je na današnjoj svečanosti, koju su uveličali i nogometaši Mladost (DK) koji su na glavom terenu odigrali revijalnu utakmicu protiv Veleža

otvaranjeterena

Pomoćni teren u nazočnosti stotinjak simpatizera ovog kluba, kao i svih njegovih uzrasta omladinskog pogona zajedno sa prvim timom, presijecanjem vrpce svečano su otvorili potpredsjednik Upravnog odbora Veleža Selim Isić i bivši istaknuti igrač nekad slavnog Veleža i reprezentatiivac ex Jugoslavije, Džemal Hadžiabdić.

Svečanost su popularnim pjesmama o „rođenima“ uveličale Mostarske kiše u dresovima Veleža, kao i nogometaši Mladosti (DK) koji su na glavnom terenu u Vrapčićima odigrali revijalnu utakmicu protiv Veleža.

Susret je završen miroljubivim remijem (1:1), a strijelac za Mladost bio je Anel Husić.

Mladost je utakmicu počela u sastavu; Hadžić, Galić, Karahmet, Laštro, Gačan, Musić, Bošković, Brkić, Aladin Šišić, Asanović i Kuzmanović, dok je trener Ibro Rahimić u drugom poluvremenu šansuo pružio Laliću, Šumanu, Kalajanoviću, Maksimoviću, Hodžiću, Husiću,Rizvanoviću i Imadu Rondiću.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u