KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Mladost u Vitez odlazi po pobjedu

29.07.2016. - Na drugo uzastopno gostovanje igrači Mladosti odlaze s puno optimizma i uvjerenjem da u Vitezu mogu ostvariti pun pogodak

anel_serif_ibroAnel Husić, Sinan Ramović i Ibro Rahimić

Nakon odobrih igara i ostvarenog opstanka u prošloj sezoni, ambicije vodstva i igrača Mladosti su znatno porasle.Trener Ibro Rahimić smatra da njegov tim ima kvalitet za Ligu 6 i da borba za opstanak neće doći u pitanje.

-U odnosu na prošlu godinu,kada smo veoma loše startovali, na gostovanju u Krupi na Vrbasu odigrali smo veoma dobro i uz malo sreće i objektivnije suđenje mogli smo osvojiti sva tri boda,kazao je na početku press konferencije trener Mladosti Ibro Rahimić i najavio da će njegova momčad ove sezone igrati značajniju ulogu i boriti se za Ligu 6.

-Kvalitet naše ekipe je neupitan.Imamo na raspolaganju 18 igrača koji su spremni ostvariti planirane rezultate.Cilj smo si sami postavili i moramo u svaku utakmicu ući maksimalno spremni bez obzira na snagu protivnika.U Krupi smo propustili priliku da ostvarimo pobjedu, no, ako ponovimo igru iz prvih 60 minuta, mislim da možemo slaviti u Vitezu i mirno dočekati premijermni nastup na našem terenu protiv ekipe Metalleghe BSI. Momčad Viteza dobro poznajemo, atmosfera u mojoj ekipi je odlična ,igrači su spremni za dobar rezultat,a to je pobjeda, kaže trener Rahimić.

Struka Mladosti nema problema oko sastava tima.Rahimić će povjerenje ukazati postavi koja je u Krupi na Vrbasu ispunila njegova očekivanja.

Strijelac prvog ovosezonskog pogotka Sinan Ramović,koji je bio među najistaknutijim pojedincima protiv Krupe, vjeruje u pozitivan rezultat protiv Viteza.
-Dolaskom trenera Borisa Pavića i nekih poznatih igrača,Vitez je znatno pojačan,međutim mi smo svjesni svojih mogućnosti i vjerujem da možemo doći do pobjede.Atmosfera je odlična, kvalitetno smo radili i spremno dočekujemo meč u Vitezu, kazao je Sinan Ramović.

Slično razmišlja i mladi Anel Husić koji je odlaskom Harisa Dilavera preuzeo ulogu najisturenijeg igrača i koji bi trebao biti najveća opasnost po gol Ivana Tirića.
-U Vitezu očekujem dobru utakmicu i našu pobjedu. Mislim da smo kvalitetniji tim i da ćemo uz maksimalno zalaganje i podršku Crvene legije uspjeti ostvariti pun pogodak i potvrditi svoje ambicije, istakao je brzonogi Husić, prošlosezonsko pojačanje iz Banovića, od kojeg trener Rahimić s pravom očekuje još bolju realizaciju.

Utakmica Vitez-Mladost igra se u subotu 30.jula sa početkom u 17 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva, pomoćnici Dženan Milić i Moamer Čaušević,također iz Sarajeva. Delegat utakmice je Rodoljub Oljača iz Gradiške,a posmatrač suđenja Željko Perić iz Mostara.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u