KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Mladost u ulozi autsajdera protiv Širokog Brijega

08.03.2016. - U srijedu 9.marta/ožujka na programu su prve utakmice četvrfinala Kupa BiH u kojima se sastaju: Široki Brijeg - Mladost, Borac - Željezničar, Sloboda - Sarajevo i Radnički (Lukavac) - Radnik

rahimic_pressIbro Rahimić

Žrijeb očito nije bio naklonjen Mladosti jer je za protivnika dobila jedog od najjačih timova, momčad Širokog Brijega, koji u Kup natjecanju ima velike ambicije. Nakon žrijebanja, vodstvo, igrači i trener Rahimić, iskazali su određeni optimizam, međutim, sada su sve misli bačene na prvenstvo jer je opstanak u premijerligaškom društvu glavni cilj.

No, to ne znači da Mladost u Široki Brijeg, sportskim žargonom rečeno, putuje s istaknutom bijelom zastavom, jer trener i menadžer Ibro Rahimić potencira da ima dovojnu širinu u igračkom kadru i da će mu kup utakmicame poslužiti da šansu pruži i igračima koji su imali manju minutažu.

- Široki je favorit, ali mi se unaprijed ne predajemo. Bit će promjena u timu, nešto ću kombinirati, nije bitno ko nastupi jer svi igrači imaju potencijal i ovo im je prilika da se pokažu i dokažu da s pravom konkurišu za početnu postavu. Pokušat ćemo u prvom susretu ostvariti što bolji rezultat i revanš naredne sedmice dočekati rasterećeni. Mislim da je i sam plasman među osam najboljih u državi veliki uspjeh za naš klub i sve što više postignemo je senzacija, pogotovo što za protivnika imamo veoma kvalitetnu ekipu Širokog Brijega, istakao je trener Mladosti Ibro Rahimić.

Utakmica Široki Brijeg - Mladost igra se u srijedu 9. marta / ožujka sa početkom u 15,00 sati. Glavni sudija je Husein Terzić iz Travnika, pomoćnici: Davor Beljo i Amer Macić (oba iz Mostara). Delegat utakmice je Ivica Galić, a posmatrač suđenja Alija Lizde, također oba iz Mostara.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u