KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Mladost u nastavku prvenstva startovala porazom

17.02.2018. - Golovima Edina Rustemovića i Anela Husića Tuzlaci su uspjeli u finišu meča doći do dragocijene pobjede

mladostFoto: Arhiv

Sloboda je od početka susreta preuzima dominaciju i presingom po čitavom terenu pokušala doći do vodstva, ali je odbrana Mladosti na čelu sa raspoloženim Velićem djelovalo sigurno i na odmor se otišlo bez pogodaka. Imali su domaći dvije izuzetno povoljne prilike, ali Bekić i Terzić nisu uspjeli matirati Velića.
To je utjecalo na igru domaćih u nastavku, koji su sve više djelovali nervozno i dezorganizirano i sve do zadnjih dvadeset minuta nisu ozbiljnije zaprijetili golmanu Veliću. Ipak, u finišu su uspjeli slomiti otpor Mladosti i za samo šest minuta dva puta matirati nemoćnog Emila Velića. U 71. minuti Edin Rustemović nakon kornera glavom loptu šalje iza leđa Velića za vodstvo Slobode od 1:0.Samo pet minuta kasnije domaći su završili posao.Ponovo je prekid bio koban za odbranu Mladosti. Nakon centaršuta u peterac gostiju, najprisebniji je bio Anel Husić koji je glavom zatresao mrežu za konačnih 2:0.
Sloboda je bila bolja, konkretnija, imala više od igre, više prilika i zasluženo je osvojila tri važna boda. Od Mladosti se više očekivalo.Izabranici trenera Mulalića skoro da nisu imali prave prilike i na kraju su pognute glave napustili teren u Tušnju.

Sloboda - Mladost 2:0

Stadion „Tušanj“. Gledalaca 2.500. Glavni sudija: Admir Šehović(Sarajevo).Pomoćnici; Dženan Milić(Sarajevo) i Goran Dujak (Odžak). Četvrti sudija:Haris Kaljanac(Sarajevo).Delegat:Ekrem Ibreljić(Fojnica). Posmatrač suđenja: Emir Ribić(Bugojno).
Žuti kartoni: Edin Rustemović i Aleksandar Ignjatović(Sloboda), Darko Mišić i Abid Mujagić(Mladost).
Strijelci: 1:0 Edin Rustemović (71), 2:0 Anel Husić (76).

SLOBODA: Azir Muminović,Borislav Terzić, Aleksandar Lazevski, Edin Rustemović, Aleksandar Ignjatović, Perica Ivetić, Vladimir Grahovac, Darko Todorović, Miloš Mijić, Amer Bekić, Edis Smajić. Trener:Slavko Petrović.
MLADOST:Emil Velić, Darko Mišić, Senad Karahmet, Bojan Regoje, Aladin Isaković, Damir Sadiković, Adnan Šećerović, Abid Mujagić, Amer Hiroš (od 66.Dalibor Pandža), Aladin Šišić (od 75.Milivoje Lazić) Haris Dilaver.Trener:Edis Mulalić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u