KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Mladost startuje u Krupi na Vrbasu

24.06.2016. - Danas je izvršeno žrijebanje parova BH Telecom Premijer lige za sezonu 2016/2017.godine, koja startuje 23.jula/srpnja.U prvom kolu Mladost gostuje kod novog premijerligaša Krupe

naslovnatribina
Za razliku od prošlih godina BH Telecom Premijer liga igrat će se po novom sistemu takmičenja. Dvanaest klubova igrat će kroz ligaško takmičenje po dvokružnom sistemu, a potom će se liga „prepoloviti“ na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak. Svi bodovi, osvojeni kroz ligaško takmičenje u 22 kola, prenosit će se u doigravanje za prvaka i opstanak.
Današnjim žrijebom odlučeno je da se u prvom kolu sastaju: Željezničar-FK Sarajevo, Široki Brijeg – Vitez, Krupa – Mladost, Sloboda – Olimpic, Zrinjski – Radnik i Čelik – Metalleghe BSI.
Prvenstvena sezona počinje 23. jula, a jesenji dio takmičenja završava 4. decembra 2016. godine. Početak drugog dijela takmičenja zakazan je za 25. februar 2017., a posljednje kolo je predviđeno za 27. maj 2017. godine, kada će biti poznato ime prvaka, putnika u evropska takmičenja kroz ligaško natjecanje te imena ekipa koje napuštaju premijerligaško društvo.
Po završetku žrijebanja predstavnicima klubova je uručeno po 25 lopti marke Adidas kojim će se igrati prvenstvene utakmice u novoj sezoni.

Raspored utakmica Mladosti u jesenjem dijelu prvenstva

1. kolo: Krupa – Mladost
2. kolo: NK Vitez-Mladost
3. kolo: Mladost-Metalleghe BSI
4. kolo: Radnik –Mladost
5. kolo: Mladost – Sarajevo
6. kolo: Olimpic-Mladost
7. kolo: Mladost-Široki Brijeg
8. kolo: Sloboda-Mladost
9. kolo: Mladost-Željezničar
10. kolo: Zrinjski-Mladost
11. kolo: Mladost-Čelik

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u