KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Mladost startovala s pripremama

12.01.2020. - Trener Fahrudin Šolbić sa svojim saradnicima Elvedinom Beganovićem i Almirom Hasanovićem izvršio prozivku kojoj se odazvalo 28 igrača, među kojima i trojica novajlija; Aleksandar Mirkov, Miloš Nikolić i Ousseini Mounpain,te povratnik Nemanja Nikolić, dok su izostali Tarik Abdulahović, Kenan Horić, Mario Crnički, Andrej Todorović i Semir Smajlagić koji su dobili sporazumne raskide ugovora,te Matias Fanimo,za kojeg se interesiraju brojni premijerligašiIgračima su se obratili predsjednik kluba Mensur Mušija i trener Fahrudin Šolbić, koji su ukazali na važnost 14 preostalih utakmica, njihovo maksimalno zalaganje, profesionalan odnos i opstanak u Premijer ligi neće biti upitan, što je glavni cilj u drugom dijelu prvenstvene sezone.

Prvi dio priprema Mladost će odraditi u Kaknju, a zatim će uslijediti mini pripreme u Mostaru (23.do 26.januara,op.a). Po povratku iz Mostara perfektuiran je kontrolni susret sa Igmanom u Konjicu, dok će finalni dio priprema, kao i prethodnih godina obaviti u Antaliji u vremenu od 28. januara do 10.februara 2020.godine.

Za vrijeme četrnaestodnevnog boravka u Turskoj, planirano je odigravanje šest kontrolnih mečeva. Ugovoreni su susreti sa Spartakom iz Subotice (30. Januar), Altyn Asyr (Turkemnistan) (2.februara), Torpedo Moskva ( 6. Februara), SV Reid iz Austrije (8. februara) i protiv ukrajinske ekipe Vorskla Poltava (10. februar).
Generalna proba uoči nastavka prvenstva bit će u Mostar protiv Veleža.

Igrači koji su se odazvali prozici

Emil Velić, Semir Bukvić, Kenan Hreljić, Ivan Dujmović, Šerif Hasić, Aladin Isaković, Branko Bajić, Arnel Delić, Anes Vehab, Nemanja Nikolić, Anes Hrustanović, Amer Hiroš, Edin Biber, Anes Vazda, Bahrudin Atajić, Amar Begić, Kemal Mujarić, Nemanja Dragutinović, Nedim Hadžić, Aleksandar Mirkov, Ousseini Mounpain i Miloš Nikolič i šest talentovanih juniora: Safet Čago, Benaris Duraković, Maid Zec, Emin Kokić, Emin Husić i Asim Sojkić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u