KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Mladost startovala s pripremama

15.01.2017. - U nedjelju, tačno u podne, šef stručnog štaba Husref Musemić izvršio prozivku igrača,a zatim održao i prvi trening i ozvaničio početak priprema za proljetni dio sezone

U odsustvu Predsjednika kluba, igračima, kako hijerarhija nalaže, prvo se obratio šef stručnog štaba Husref Musemić, zatim njegov asistent Nermin Šabić, koji su impoželjeli sve najbolje u ovoj godini i saopćili okvirni plan priprema za nastavak prvenstva.

Prvih sedam dana treninzi će se održavati jednom dnevno na terenu s plastičnom travom u Visokom, zatim 22.junara slijedi odlazak u Makarsku gdje će ostati do 2.februara i pored dva treninga dnevno odigrati tri kontrolne utakmice. Završnio dio, kao i prošle godine, obavit će se u Antaliji(Turska), gdje su već perfektiurane tri utakmice.Planiran je i jedna utakmica u Doboju uoči nastavka prvenstva u kojem startuju protiv Slobode.

Trener Musemić je istakao da je najvažnije da su igrači zdravi,a pripreme će pokazati kako su i šta radili u pauzi.

U svom obraćanju, koje je bilo više u šaljivom tonu,Musemić je rekao da ga posebno raduje što su Pavle Sušić i Senad Karahmet sanirali ozljede , te naglasio da pripreme neće biti naporne i poželio igračima da ih prati dobro zdravlje, sreća i još bolji rezultati.

husref_musemHusref Musemić traži  angažovanje jednog napadača i zadnjeg veznog

-Mislim da još nismo bez šansi za Ligu za prvaka,kao i da opstanak još nije siguran.Moja razmišljanja su da se kvalitetno pripremimo i ostvarimo što bolji plasman. Akcenat nam je Kup u kojem možemo u dvije utakmice ravnopravno igrati sa svakim protivnikom i tu vidim našu šansu . Težit ćemo da ekipa bude bolja,da igramo još kvalitetnije i dok god postoje šanse nećemo odustati, istakao je Husref Musemić.

Što se tiče igračkog kadra, Musemić traži angažiranje dva provjerena igrača, zadnjeg veznog i napadača, dok smatra da Franko Lalić može biti adekvatna zamjena Adnanu Hadžiću, ali će vodstvo kluba morati dovesti još jednog golmana.

Pored ranije otpisanih: Darka Boškovića, Lazara Kalajanovića, Nemanje Asanovića i Dženisa Šumana, koji su minule sezone imali minornu minutažu, te Aldina Šišića i Adnana Hodžića,koji su se na lični zahtjev vratili u matične klubove Čelik, odnosno visočku Bosnu, redove Mladosti napustio je i standardni golman Adnan Hadžić, kojem nije istekao ugovor, ali mu je po dogovoru predsjednika Mušije i vodstva Slobode, odobren prelazak u redove tuzlanskog premijerligaša, s kojima će u ponedjeljak potpisati ugovor.

novi_igraciČetiri nova imena, ugovor za sada potpisan sa Admirom Kubatom

Što se tiče dolazaka, jedino je jednogodišnji ugovor potpisan sa bivšim štoperom Rudara Admirom Kubatom, koji se nakon godinu i pol vratio iz Islanda, dok su na probi tri nova igrača. Riječ je o napadaču Stefanu Bilbovskom(1991), koji je stigao iz Srbije gdje je igrao u mlađim kategorijama Crvene Zvezde i Čukaričkog,zatim i superligašu Radu iz Beograda, te veznjacima Amaru Konjhodžiću(1994), koji je ponikao u Radniku iz Hadžića,a zadnju polusezonu proveo u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, te mladom Anesu Vazdi(1997.) koji je posljednju sezonu proveo u ljubljanskoj Olimpiji,a ponikao je u FK Sarajevo, ali pravu priliku u timu sa Koševa nije dobio.

IGRAČKI KADAR

Franko Lalić , Marin Galić, Senad Karahmet, Aladin Isaković, Faruk Gačan, Omer Musić, Admir Kubat, Neven Laštro, Mirza Rizvanović, Pavle Sušić, Goran Brkić, Sinan Ramović, Dejan Maksimović, Anel Husić, Aladin Šišić, Mićo Kuzmanović , Imad Rondić, Adnan Hrelja,povratnik s posudbe iz visočke Bosne, te dvojica juniora ; golman Tarik Abdurahmanović i napadač Mustafa Mušija.

Mato Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u