KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Mladost startala sa pripremama

16.06.2019. - Prozivci Mladosti i prvom treningu nisu prisustvovali Fanimo, Guzina i Anđušić koji su dobili nekoliko dodatnih dana odmora od Uprave kluba, kao i trojka koja je napustila klub iz Doboja (Asani, Arežina i Muslimović). Jedino novo ime u taboru Mladosti za sada je mladi napadač Andrej Todorović.

mladost pripeme

Trener dobojske Mladosti Elvedin Beganović je u subotu 15. juna 2019. godine izvršio prozivku igrača i startao sa pripremama za novu sezonu 2019/2020.

Prozivci su se odazvali svi igrači iz protekle sezone izuzev Arežine, Asanija i Muslimovića koji su napustili klub iz Doboja, kao i Fanima, Anđušića i Guzine koji su dobili nekoliko dodatnih dana odmora od Uprave kluba. Jedino "zvanično" novo ime na prozivci Dobojana je Andrej Todorović, dvadesetogodišnji napadač koji u Mladost dolazi iz tuzlanske Slobode i on je već potpisao ugovor sa klubom iz predgrađa Kaknja.

Igrači Mladosti su nakon prozivke, danas (16.juni) trebali obaviti i prvi trening na stadionu Luke u Visokom, ali je trening odgođen zbog "nevremena", pa je Beganović svoj tim ostavio u Doboju na kraćem treningu. Zbog "šminkanja" terena u Doboju fudbaleri Mladosti će prvih nekoliko treninga obaviti na stadionu Luke u Visokom, nakon čega slijede redovni treninzi u jutarnjim i popodnevnim terminima u Doboju do 1. jula 2019. godine kada je planiran odlazak na finalne pripreme.

-Dobio sam povjerenje Uprave kluba da i u novoj sezoni budem prvi trener ekipe. Izuzetna mi je čast da mogu da vodim ovu grupu sjajnih pojedinaca. Protekla sezona bila je najuspješnija za Mladost u Premijer ligi, a ove ćemo pokušati da napravimo i korak više. Klub su napustili Asani, Arežina i Muslimović, a u dogovoru sa predsjednikom Mušijom dovest ćemo nekoliko provjerenih igrača koji će nadomjestiti izostanak pomenute trojke. Treninzima kluba je priključeno nekoliko talentovanih juniora koji će pokušati da se nametnu u narednom periodu. Na probnom radu je i nekoliko igrača, ali o imenima trenutno ne želimo govoriti, rekao je Beganović.

Dobojanima je Evropa u prošloj sezoni izmakla za jedan bod, da u novoj sezoni ekipa Mladosti želi napraviti iskorak i pokušati izboriti plasman u evropska takmičenja. Istina bit će ovo i više nego težak posao za Dobojane budući da postoji veliki interes za ponajbolje igrače Mladosti, Boju, Anđušića, Nikolića, Guzinu, ali iz tabora Doboja su poručili kako svoje najbolje igrače žele održati na okupu i dodatno osnažiti tim za nadolazeću sezonu.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u