KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Mladost startala sa pripremama

10.01.2019. - Dobojska Mladost startala je sa pripremama za proljetni dio sezone. Ekipi su se pridružila trojica novajlija koji će se pokušati nametnuti stručnom štabu u narednim danima.

Trener dobojske Mladosti Adnan Zildžović je sa svojim pomoćnicima, Elvedinom Beganovićem, Almirom Hasanovićem i Kenanom Hasagićem u klupskom salonu FK Mladost Doboj-Kakanj izvršio prozivku igrača i startao sa pripremama za proljetni dio sezone.

Prozivci Mladosti odazvalala su se 23 igrača: Emil Velić, Semir Bukvić, Tarik Abdulahović (golmani), Nemanja Dragutinović, Nemanja Anđušić, Bojan Marković, Aladin Isaković, Bahrudin Atajić, Asani Xhelil, Edin Biber, Arnel Delić, Anes Vehab, Anes Hrustanović, Kenan Hreljić, Nemanja Nikolić, Damir Sadiković, Gedeon Guzina, Petar Bojo, Amer Hiroš, Nana Maseko Addo i novajlije: Emir Velić, Adin-Asim Sojkić, Berat Ayyildiz.

Tri igrača na probnom ''radu''

Berat Ayyildiz (20) igra na poziciji krilnog napadača i napadača i dolazi iz njemačkog Holstein Kiela. Emir Velić (19) je defanzivac. Prošao je omladinsku školu NK Domžale, a u posljednjoj polusezoni nastuzpao je za slovenskog drugoligaša NK Dob. Emir je mlaši brat golmana Mladosti, Emila Velića. Adin-Asim Sojkić (17) je napadač koji je nastupao za omladinske selekcije Željezničara i Sarajeva. Ova trojica igrača će u narednom periodu boraviti na probu u Doboju i pokušati zadobiti povjerenje Zildžovića i njegovih asistenata.

-Želimo prije svega da se dobro pripremimo i da nas zdravlje i vremenski uslovi posluže. Cilj je da nastavimo u ritmu dobrih rezultata koje smo imali u samom finišu prvog dijela sezone. Nismo opterećeni rezultatom i želim da navijači i ljudi koji vole naš klub uživaju u našim igrama. Priliku će dobiti još mladih igrača, jer mi smo ipak Mladost i želimo da opravdamo to ime, rekao je trener Mladosti Adnan Zildžović.

Treninzima Mladosti bit će priključeno i 4-5 talentovanih igrača iz omladinskih kategorija na čemu inzistira trener Zildžović koji želi u budućnosti što više promovisati mlade igrače, a prozivci se nisu odazvali Maharafa Tandina i Emir Alihodžić sa kojima će pretpostavljamo biti i raskinuta saradnja jer nisu pokazali mnogo u minuloj polusezoni.

Klub su već napustili Lamin Diallo, Dalibor Pandža, Darko Mišić, Ajdin i Abid Mujagić, a rudbrika odlasci u dobojskom premijerligašu očito još nije zaključena. Najavljena su i pojačanja.

Nakon prozivke i sastanka trenera i igrača Mladosti upriličen je i zajednički ručak.

Finalni dio priprema u Antaliji

Dobojani će veći dio priprema obaviti u Kaknju i Visokom i to do 27. januara 2019. godine kada je planiran odlazak na četrnaestodnevne pripreme u Antaliju, već sada stalnu bazu FK Mladost DK. U planu je odigravanje četiri kontrolna susreta u Turskoj, a već je dogovoren susret sa beogradskim Partizanom, dok će ostali protivnici biti poznati u narednim danima.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u