KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Mladost startala sa pripremama za narednu sezonu

16.06.2017. - Fudbaleri Mladosti su danas krenuli sa pripremama za novu sezonu. Edis Mulalić i Bakir Šerbo su obavili prozivku igrača i održali prvi trening. Devet novih igrača se pojavilo na prozivci od kojih i dvojica povratnika u crveni dres, Vedin Kulović i Belmin Kobilica

Novi šef stručnog štaba Mladosti iz Doboja Edis Mulalić danas je zajedno sa svojim pomoćnikom Bakirom Šerbom obavio prozivku igrača i startao sa pripremama za narednu sezonu.

Najzvučnije pojačanje koje se priključilo ekipi iz Doboja je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Zahirović, a timu su se priključili još Semir Bukvić, Abid Mujagić, Belmin Kobilica, Vedin Kulović, Abdel Aziz Metalsi i Denis Pozder. Svi igrači su potpisali jednogodišnje ugovore. Prvom timu su priključeni i dojučerašnji juniori Armin Trako i Faruk Jusić, uz već provjerene Imada Rondića i Mustafu Mušiju koji su i prošle sezone ubilježili minutažu u seniorskom timu.

Ekipu iz Doboja su u pauzi napustili Franko Lalić, Pavle Sušić, Mićo Kuzmanović, Marin Galić, Goran Brkić, Faruk Gačan i Anel Husić, dok je upitan ostanak Dejana Maksimovića i Sinana Ramovića koji pregovara sa ekipom Željezničara. Stručni štab će pored Edisa Mulalića (šef stručnog štaba), činiti još Bakir Šerbo (prvi asistent), Almir Hasanović (drugi asistent) i Nezir Muajgić (trener golmana).

-Respekt za predsjednika kluba. Igrao sam tu dok nije ništa bilo izgrađeno. Gospodin Mušija je ovdje napravio čudo za kratko vrijeme. Klub je ambiciozan kao i ja. Hvala klubu na angažmanu. Ne želim da puno pričam, želimo samo puno da radimo, a mi ćemo pokazati na terenu ono što imamo. Cilj je da imamo uspješniju sezonu nego što je klub imao prethodnu. Ne želimo obećavati megalomanske stvari, ali sam uvjeren da će svima biti izuzetno teško da igraju protiv nas. To je ono što vam mogu obećati, rekao je u svom obraćanju na press konferneciji pred prozivku novi trener Mladosti Edis Mulalić.

-Radio sam dok ste vi odmarali i jedva sam dočekao prozivku. Doveli smo nekoliko respekabilnih pojačanja pred narednu sezonu i dogovorili saradnju sa trenerom koji jasno zna šta želi. Ovaj klub je velika porodica. Mi jesmo mali klub, ali smo klub koji pravi velike stvari i koji iz dana u dan želi da još više napreduje. Ne želimo ništa previše obećavati. Vrijedno ćemo raditi, spremiti se za narednu sezonu i svaku utakmicu odigrati maksimlano ozbiljno, rekao je predsjednik kluba Mensur Mušija.

Kapiten tima Aladin Isaković je u ime ekipe zaželio dobrodošlicu novim trenerima i igračima uz želju da se što prije adaptiraju na novu sredinu kako bi pripreme odradili maksimalno kvalitetno i spremno dočekali novu sezonu.

Direktor kluba Enes Bisrivoda je prisutne upoznao sa planom priprema za narednu sezonu. Prvi dio priprema ekipa Mladosti će obaviti u Kaknju i Busovači, tačnije do 4. jula, a potom 5. jula Mladost putuje u etno selo ''Stanišići'' u Bijeljinu gdje će ostati do 14. jula. Potom slijedi povratak u Kakanj i učešće na turniru u Vitezu (15. i 16. jula). Protivnici u kontrolnim utakmicama pred narednu sezonu bit će poznati naknadno.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u