KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Mladost-Šolbić umjesto Rahimića

27.11.2019. - U preostale dvije utakmice do kraja polusezone ekipu će predvoditi profesor Fahrudin Šolbić, bivši šef stručnog štaba Rudara, koji odnedavno vodi juniorsku ekipu Mladosti

mensa_ibra
-Sporazumnim raskidom ugovora Ibro Rahimić napustio je naš klub. Zbog porodičnih obaveza odlazi u Švicarsku. Rahimiću želimo sve najbolje u nastavku karijere, piše na klupskoj stranici.
Raskid ugovora s Rahimićem nije posebno iznenađenje s obzirom na činjenicu da Mladost pod njegovim vodstvom nije postigla željene rezultate i bijeg iz opasne zone. U 11 prvenstvenih utakmica Rahimić je ostavario dvije pobjede, tri remija i šest poraza, dok je u Kupu eliminisan od Željezničara s uvjerljivih 6:1, što je uz posljedni domaći debakl protiv Radnika utjecao na njegov (ne)očekivani odlazak.

U preostale dvije utakmice do kraja polusezone protiv Zrinjskog i Čelika ekipu će predvoditi profofesor Fahrudin Šolbić, nekadašnji prvi trener Rudara , koji odnedavno vodi juniorsku ekipu Mladost.Šolbiću će asistirati Almir jašarspahić, bivši igrač i trener Rudara, koji već nekoliko godina radi u Omladinskom pogonu Mladosti.
Podsjećamo, prije Rahimića Mladost je napustio i trener golmana Kenan Hasagić i vodstvo kluba će u prvenstvenoj pauzi morati izvršiti potpunu rekonstrukciju stručnog štaba, kao i igračkog kadra.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u