KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Mladost slavila na Koševu

15.03.2017. - Ekipa Mladosti savladala Bosna Semu rezultatom 3:2 u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH na Koševu plasirala se u polufinale Kupa BiH čime je ostvarila najveći uspjeh u historiji kluba

Ekipa Mladosti slavila je i u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH na Koševu savladavši Bosna Semu rezultatom 3:2. Već na otvarajnu susreta u trećoj minuti Emir Spahalić je dosudio kazneni udarac za ekipu Mladosti nakon nesmotrenog prekršaja nad Brkićem, a siguran egzekutor sa 11 metara bio je Dejan Maksimović. Mladost je potom nastavila sa napadima, ali domaći preko Oglečevca u 15. minuti dolaze do 1:1 i sa ovim rezultatom se odlazi na odmor.

Na otvaranju drugog poluvremena Mladost preko Husića dolazi do nove prednosti u 47. minuti, da bi već u 68. minuti bila i dva gola prednosti za Mladost. Svoj drugi gol na susretu postigao je Maksimović. Domaći su preko Mujića iz kaznenog udarca došli do 2:3 u 79. minuti susreta, a kaznenom udarcu je prethodio nedozvoljen start Gačana u šesnaesetrcu za koji je kažnjen javnom opomenom.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Mladost je novom pobjedom i plasmanom u polufinale Kupa BiH ostvarila najbolji rezultat u klupskoj historiji.

''Rano smo poveli i držali kontorlu nad susretom što nam je i bio cilj pred sami susret. Zadovoljan sam prikazanim budući da smo igrali onoliko koliko je bilo potrebno. Prošli smo u polufinale što nam je u ovom momentu najvažnije. Žao mi je što smo već na otvaranju utakmice bili primorani da iz igre izvedemo Brkića i bojim se da da ga ne izgubimo na duži period. Sva sreća pa je poslije susreta sa Čelikom na Bilinom polju kratka pauza, vjerujem da će biti spreman za drugi dio sezone kada se liga podijeli.'' – rekao je trener Mladosti Husref Musemić nakon susreta u izjavi za KakanjLive.

Pobjedom i plasmanom u polufinale bio je i više nego zadovoljan kapiten tima, Aladin Isaković

''Maksimalno ozbiljno smo ušli u susret. Igrali smo onoliko koliko je bilo potrebno da slavimo. Teren je bio u katastrofalnom stanju i nikada lošiji nije bio na Koševu. Prezadovoljan sam uspjehom koji smo ostvarili. Pred nama je polufinale i sve zavisi isključivo od nas i naše forme u nastavku. Ako budemo na nivou možemo i do finala.''

BOSNA SEMA – MLADOST DK 2:3

Stadion: Asim Ferhatović Hase

Gledalaca: 150

Sudije: Emir Spahalić (Mostar), pomoćnici: Marko Perić (Mostar), Arnel Novalić (Doboj), četvrti sudija: Elvis Mujić (Banovići). Delegat: Franjo Grganović (Novi Travnik), kontrolor suđenja: Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo).

Strijelci: 0:1 Maksimović (4. min –pen), 1:1 Oglečevac (15. min), 1:2 Husić (47. min), 1:3 Maksimović (68. min), 2:3 Mujić (79. min- pen)

Žuti kartoni: Sinanović (3.min), Imamović (27. min), Dudo (35. min) – BOSNA SEMA, Musić (75. min), Gačan (78. min), Hrelja (85.min) – MLADOST DK

BOSNA SEMA: Hodžić (od 76. min Terzić), Sinanović, Oglečevac, Đedović (od 53. min Murga), Mujić, Čatić, Karahodžić, Kadrić, Čaluk (od 69. min Hadžić), Dudo, Imamović. Trener: Emir Alihodžić.

MLADOST DK: Lalić, Galić, Hrelja, Laštro, Isaković, Sušić (od 65. min Šišić), Brkić(od 6. min Gačan), Musić, Maksimović (od 70. min Rondić), Kuzmanović, Husić. Trener: Husref Musemić.

E.Škulj / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u