KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Mladost se vratila iz Makarske

05.02.2016. - Nogometaši Mladosti u povratku iz Makrske odigrali utakmica sa prvoligašem iz Čapljine i pobjedili

mladostpredmakarskuMladost uoči odlaska u Makarsku/Foto: Arhiv

Nakon dva neočekivana poraza u Makarskoj od domaćeg trećeligaša Zmaja(2:1) i drugoligaša Imotskog(2:0), nogometaši Mladosti u povratku za Kakanj svratili su u Čapljini i snage odmjerili protiv domaćeg istoimenog federalnog prvoligaša. Golovima Mirze Kovača u prvom i novajlija Igora Počeka i Kenana Muslimovića u drugom poluvremenu, Mladost je utakmicu riješila u svoju korist sa 3:1(1:1).Trener Rahimić šansu je pružio svim igračima, izuzev nedovoljno oporavljenog Aladina Isakovića i štopera Mirze Mujčića,koji je ranije napustio pripreme radi sređivanja dokumentacije oko registracije.

U prvom poluvremenu igrala je ova jedanaestorica: Hadžić, Rizvanović, Karahmet, Čović, Gačan, Musić, Kobiica, Šišić, Kovač, Dilaver i Ramović. U poluvremenu su u igru išli Bošković, Hrelja i Husić, zatim su šansu dobili A.Rahimić, Poček, Pašagić, Muslimović, Hodžić i Dželo, te dvojica novajlija Pavle Sušić, koji igra na poziciji desnog boka i napadač Nemanja Asanović.
Pavle Sušić (15.4.1988.Vlasenica) igrao je za Srem, Radnik Bijeljina, Zvijezda Gradačac i po dva puta u Zrinjskom i Leotaru, a jesenas u litvanskom Granatisu. S njim je postignut dogovor i on će putovati na pripreme u Antaliju, dok je  Nemanje Asanovića (23.9.1990,Podgorica), koji je bio igrač Budućnosti, Modriče, Dervente i prošle polusezone Zvijezde Gradačac, upitan zbog državljanstva,odnosno dobivanja vize za putovanje.

Prema riječima predsjednika Mensura Mušije, na pripreme u Antaliju trener Rahimić vodi 22 igrača i tri golmana, a u ekspediciji će biti i dva pomoćna trenera Nermin Šabić i Almir Hasanović,trener golmana Nezir Mujagić, dva fizioterapeuta Asim Cerić i Adnan Husika, te direktor Enes Bistrivoda. Podsjećamo, Mladost će u Antaliji boraviti 12 dana (8.do 20.februara).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u