KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Mladost savladala Velež u Mostaru

22.01.2019. - U prvom kontrolnom meču fudbaleri dobojske Mladosti su u Mostaru savladali Velež rezultatom 4:3.

VELEzMladost

Nakon jedanaestodnevnih priprema fudbaleri Mladosti su na pomoćnom terenu stadiona Vrapčići u Mostaru danas odigrali svoj prvi kontrolni meč u okviru priprema za nastavak sezone.

Iako je susret odigran po kišovitom vremenu i teškom terenu koji je bio natopljen vodom viđena je prava golijada u Mostaru, a Dobojani su slavili rezultatom 4:3. Prve ozbiljnije prilike na susretu prave domaći preko prvog strijelca Prve lige Federacije BiH, Nusmira Fajića, ali Mladost prva stiže do vodstva preko Gedeona Guzine u 41. minuti susreta. Samo dvije minute kasnije Fajić izjednačuje rezultat iz svog trećeg pokušaja ka golu Dobojana. Ipak sa prednošću od jednog gola premiejrligaš odlazi na odmor, a mrežu mostarskog tima zatresao je Atajić.

U nastavku susreta Mladost dolazi i do dva gola prednosti, a strijelac za dobojane je sa bijele tačke bio Sadiković. Vrlo brzo gosti smjanjuju na 3:2 preko Behrama, a isti igrač donosi svom timu izjednačenje iz penala nakon prekršaja nad Cvijanovićem. U samom finišu susreta mladi Hrustanović donosi pobjedu Dobojanima.

U ovom meču trener Mladosti Adnan Zildžović je koristio usluge većine igrača na koje računa u nastavku sezone, dok Filip Arežina nije upisao nastup u prvom kontrolnom susretu.

-Rezultat definitivno nije bio u prvom planu. Mogu biti zadovolan igrom jer uprkos teškom vremenu bilo je dosta lijepih akcija i najbitnije je da se niko nije povrijedio. Hvala našim prijateljima iz Veleža na gostoprimstvu. Igrači su motivisani i mi smo puno dobili dolaskom Arežine i Fanima i jedva čekamo početak proljetnog dijela sezone gdje ćemo igrati brzo, atraktivno i napadački orjentirano, rekao je trener Dobojana nakon susreta u Mostaru.

Fudbalerima Mladosti je ovo bio prvi susret u 2019. godini, a 27. januara Dobojani bi trebali put Antalije gdje su već dogovorena tri susreta i to sa slovačkom Senico, Akademijom Pandev i beogradskim Partizanom.

E.Škulj/KakanjLive.com

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u