KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost savladala Slaviju

24.01.2016. - U 120 minuta igre Mladost u Visokom savladala Slaviju rezultatom 3:0

mladost_prozivka

Nakon dvanaest dana priprema, nogometaši Mladosti su u subotu na terenu sa plastičnom podlogom u Visokom protiv Slavije odigrali prijateljsku utakmicu i imali prvi test u tekućoj godini. Dogovorom trenera Ibre Rahimića i Veljka Dovedana igrale su se dvije utakmice po 60 minuta, odnosno četiri puta po 30 minuta. U prvoj utakmici, na kojoj su, uslovno rečeno, nastupile prve postave, Mladost je ostavila bolji utisak i golom Omera Musića pobijedila sa 1:0.

Početni sastav Mladosti bio je:Hadžić, Rizvanović, Karahmet, Čović, Isaković, Music, Šišić, Kobilica, Kovač, Dilaver, Ramović, (Poček), dok su za Slaviju igrali: Kubura, Arsenijević, Ristić, Kartal, Marković, Čomor, Kuveljić, Grujičić, Barić, Stojanović i Popovac.

U drugih 60 minuta za Mladost su igrali:Selimović, Hrvat, Hrelja, Gačan, Rahimić, Hasić, E.Husić, Bošković,Kulović, A.Husić, Delić, te igrači koji se nalaze na probi:Šuman, Hamzić i Hodžić, a za Slaviju; Karajbić,Bjeloš, Tanković, Bošković, Simović,Hasković, Đip, Rikalo, Radović, Taušan, Jovanović i Terzić. I u susretu rezervista i potencijalnih pojačanja, uspješniji su bili igrači Mladosti, koji su svoju premoć materijalizirali sa dva pogotka Anela i Edina Husića.

Trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić praktički je dao priliku na prvom testu svim igračima koji se nalaze u trenažnom procesu, dok su kod Slavije nedostajali golman Lučić i napadač Darko Spalević.

-S obzirom na uvjete za igranje i činjenicu da je je ovo bio prvi nastup u pripremnom periodu, možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom, koji je, naravno, bio u drugom planu jer nam je prevashodan cilj da definiramo igrački kadar od 25 igrača, koji će u četvrtak (28.01.) putovati na pripreme u Makarsku, kazao je prvi Rahimićev pomoćnik Nermin Šabić.

Danas(nedjelja) u 13 sati, na terenu s plastičnom podlogom u Visokom, Mladost će odigrati drugu kontrolnu utakmicu.Protivnik će biti domaći federalni prvoligaš, ekipa Bosne.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u