KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Mladost savladala kazahstanski Kairat Almaty

06.02.2017. - Ekipa Mladosti je u okviru priprema u Antaliji (Turska) odigrala i prvi kontrolni meč u kojem je savladala kazahstanski Kairat Almaty rezultatom 2:1

mladostantalija

Za ovaj kazahstanski klub nastupa ruski internacionalac Andrey Arshavin koji je veći dio svoje karijere proveo u ruskom Zenitu i engleskom Arsenalu. Kazahstanski Kairat je prije sedam godina ušao u prvi rang fudbala u ovoj zemlji i u posljednje četiri godine bilježi sjajne rezultate, dva puta su bili viceprvaci, dok su dvije godine završili na trećem mjestu, a u posljednje tri godine dva puta su ovajali Kup Kazahstana.

Prva dva gola na susretu postignuta su iz jedanaesterca. Prvo je Brkić u 45. minuti doveo Mladost u vodstvo da bi kazahstanski tim poravnao polovinom drugog poluvremena. Ekipa Husrefa Musemića do pobjede dolazi u finišu susreta u 89. minuti preko Aladina Šišića.

Ekipa Mladosti je od prve minute nastupila u sastavu: Lalić, Hrelja, Galić, Isaković, Laštro, Sušić, Brkić, Šećerović, Ramović, Kuzmanović i Husić, a Musemić i Šabić su priliku za igru dali svim igračima koji su otputovali na pripreme u Tursku izuzev golmanu Abdulahovića i mladom Mustafi Mušiji koji je lakše povrijeđen.

Protivnik ekipi Mladosti u prvoj provjeri u Turkoj je trebala biti ekipa FC Samtredia iz Gruzije, ali je ovaj tim nekoliko sati prije početak susreta otkazao meč, tako da je Uprava Mladosti za protivnika našla renomirani kazahstanski tim čiji je godišnji budžet u rangu sa mnogim timovima iz liga petice.

Ekipa Husrefa Musemića je tako nastavila sjajnu formu na pripremama, te nakon pobjeda protiv Kamen Ivanbegovine (1:0) i Imotskog (3:0) na Jadranu upisala i treći trijumf, ovaj put u Turskoj.

Za vrijeme boravka u Antaliji Mladost će odigrati još tri ili četiri kontrolna meča.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u