KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Mladost protiv splitskog Hajduka igra u Brezi

01.08.2017. - Umjesto u Varešu, prijateljska utakmica između Mladosti i drugog tima splitskog Hajduka ,igrat će se na terenu Rudara u Brezi u srijedu 2.augusta sa početkom u 18,30 sati

stadionubreziTravnjak u Brezi na kojem će biti odigrana utakmica

Na inicijativu Općinskog načelnika Vareša, Zdravka Matoševića, a u cilju propagande nogometa u ovom gradu, ugovoren je prijateljski susret premijerligaša Mladosti i momčadi Hajduka 2,koja se od ove sezone natječe u Drugoj ligi Hrvatske. Zbog neuslovnosti terena u Varešu, na zahtjev vodstva Hajduka, utakmica će se odigrati na terenu Rudara u Brezi.

-Sa zadovoljstvom smo prihvatili organizaciju ove prijateljske utakmice jer u našem gradu ima simpatizera splitskog Hajduka i sigurno će tribine stadiona biti dobro popunjene. Očekujemo dolazak gledalaca i iz susjednih mjesta, posebno Vareša i Doboj Kaknja ,jer Mladost stasava u stabilnog premijerligaša i sve je popularnija, istakao je Enver Hadžiahmetović, nekadašnji vrsni vratar brezanskog i kakanjskog Rudara, koji se odnedavno nalazi na čelu kantonalnog ligaša iz Breze.

Podsjećamo, Mladost je u februaru 2010. godine kao drugoligaš pod vodstvom tadašnjeg trenera Mirnesa Buze na pomoćnom terenu Poljuda poražena od drugog tima Hajduka sa 5:1. Počasni pogodak za Mladost postigao je Amer Hodžić – Dikla.

Fudbaleri Hajduka II u Varešu će biti na mini pripremama do 6. augusta, a odradili su i prvi trening na stadionu u Varešu. Za nedjelju je planiran prijateljski susret sa domaćinom NK Vareš, koji slavi 90 godina postojanja kluba.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u