KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost pripreme nastavlja u Turskoj

04.02.2017. - Nogometaši Mladost od danas (4.februara) do 14.februara brusiće formu za proljetni dio prvenstva i Kup takmičenja u Turskoj. Baza izabranika trenera Husrefa Musemica je Antalija, u kojoj su i prošle zime obavili posljednju fazu priprema

mladosttxcentarEksdpedicija Mladosti pred odlazak u Antaliju  sa načelnikom Općine Kakanj Nerminom Mandrom 

Poslije uvodnog dijela kojeg su obavili na terenima u Doboju i desetodnevnog boravka u staroj zimskoj bazi – Makarskoj, Dobojlije se sele u još toplije krajeve, na megdan jačim protivnicima nego na Jadranu (Kamen 1:0 i Imotski 3:0). Poznata su sva četiri protivnika tokom desetodnevnog boravka u Antaliji. Mladost će snage odmjeriti s renomiranim danskim, srbijanskim i gruzijskim klubovima, koji su po rejtingu daleko od premijerligaša iz Doboja. Prvu provjeru izabranici trenera Musemića imaju već u ponedjeljak (6.02) protiv FC Randes iz Danske, a zatim slijede mečevi sa Napretkom iz Kruševca (Srbija), danskim FC Helsingorom i na kraju sa gruzijskim prošlogodišnjim učesnikom UEFA Europa Legaue, ekipom FC Samtredia.

Predsjednik Mensur Mušija, koji je danas  sa sarajevskog aerodroma, ispratio ekipu put Antalije, zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema i igračkim kadrom, koji je u odnosu na jesenju sezonu znatno revidiran i osvježan.
-Kao što je poznato, odrekli smo se igrača koji nisu imali zapaženu minutažu u prvom dijelu sezone i angažirali pet novih, slobodno smijem reći, mladih i kvalitetnih nogometaša, koji će podići kvalitet igre našeg tima. Potencijali mladog golmana Emila Velića (21) i napadača Almira Aganovića (21), zatim, već afirmiranih premijerligaških igraca Adnana Šećerovića i Milivoja Lazića (igrali u Radniku i pola sezone Željezničaru,op.a), te povratnika Adnana Hrelje i dolazak štopera Admira Kubata, bude nadu i optimizam i ja vjerujem da ćemo u nastavku igrati bolje i kvalitetnije i da će ova redizajnirana momčad uspješno parirati svim protivnicima. Što je najbitnije, izuzev ozlijeđenog Senada Karahmeta, zdravstveni bilten je povoljan i stručni štab na raspolaganju ima širok izbor igrača.

Također, bitno je istaći da smo obezbijedili optimalne uvjete za pripreme. U Makarskoj smo imali idealno vrijeme i vrlo dobre uslove, a u Antaliji igrače čekaju još bolji, ja bih rekao - vrhunski .

Tereni su fantastični, smještaj i ishrana prvorazredni, a što je najvažnije i kvalitetni protivnici za kontrolne mečeve. Ovo je posljednja i najvažnija faza priprema i ja vjerujem da će naš stručni štab iskoristiti za uigravanje tima i modeliranje igre po ukusu trenera Musemića, čiji se rukopis osjetio još u posljednjim igrama našeg tima na kraju prvog dijela prvenstva, istakao je prvi čovjek Mladosti, predsjednik Mensur Mušija, kojem i pripadaju najveće zasluge za veliki iskorak i prosperitet kluba iz kakanjskog predgrađa, koji se s pravom ubraja u najveća iznenađenja bh.nogometa, u pozitivnom smislu – dakako !

Ekspedicija Mladosti za Antaliju

Pored šefa stručnog štaba Husrefa Musemića, njegovog pomoćnika Nermina Šabića, trenera golmana Nezira Mujagića, direktora Enesa Bistrivode i novoangažiranog fizoterapeuta Sulje Arnauta iz Zenice, u ekspediciji za Antaliju nalaze se ovi igrači: Franko Lalić, Emir Velić i Tarik Abdulahović (golmani), Marin Galić, Aladin Isaković, Neven Laštro, Faruk Gačan, Admir Kubat, Omer Musić, Adnan Hrelja, Mirza Rizvanović, Dejan Maksimović, Goran Brkić, Adnan Šećerović, Sinan Ramović, Aladin Šišić, Pavle Sušić, Mićo Kuzmanović, Anel Husić, Milivoje Lazić, Imad Rondić i Mustafa Mušija i posljednja prinova Almir Aganspahić,koji je zadnju sezonu proveo u danskom Raufossu.Jedino je izostao Senad Karahmet koji je zbog ozljede ranije napustio i pripreme u Makarskoj.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u