KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost preokretom u finišu eleminisala Jedinstvo

18.09.2019. - Golovima Anesa Vazde i Nemanje Dragutinovića podmlađeni sastav Mladfosti uspio je savladati domaću ekipu Jedinstva i izboriti plasman u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine

bihacmladst

Trener Mladosti Jedinstvu je suprostavio kominovani sastav u kojem je bilo čak pet juniora, koji su svojom borbenošću uspjeli izboriti pobjedu. Bišćani su imali dosta prilika , ali su se Cibra, Mujagić, Kladar i kapiten Nuspahić pošteno ispromašivali. Domaći su u vodstvo stigli u 56.minuti kada je Amir Remić matirao Emila Velića. I kada se očekivalo da će Bišćani uspjeti slomiti otpor podmlađenog sastava Mladosti, u finiši dolazi do potpunog preokreta. Iz dvije dobro izvedene kontre Vazda i Dragutinović postižu dva gola i osiguravaju prolaz Mladosti u 4.kolo Kupa Bosne i Hercegovine.

Na početku susreta došlo je do sudara dva igrača Mladosti, mladog Anesa Hrustanovića i Kemala Mujarića, od kojih je ovaj zadnji zadobio težu povredu, ali se nakon ukazane pomoći u KB Bihać „Irfan Ljubijankić“ pri krajhu utakmice vratio na stadion Pod borićima i dobio aplauz bihaćke publike.
Na klupi Jedinstva debitirao je novi trener Senad Repuh, koji je u izjavi za naš portal rekao da je ugodno iznenađen igrom Jedinstva i da je pravo čudo šta su sve njegovi igrači promašili, što su gosti na kraju znalački kaznili.

Jedinstvo – Mladost(DK) 1:2

Stadion „Pod borićima“ u Bihaću. Gledatelja 500. Glavni sudija: Zoran Grbić iz Prijedora. Pomoćnici; Igor Radaković i Dragan Keranović (oba Prijedor). Četvrti sudija: Bojan Panić(Prijedor). Posmatrač suđenja:Alija Lizde (Mostar). Delegat:Mile Mandić(Kozarska Dubica).
Strijelci: 1:0 Amir Remić(56), 1:1 Anes Vazda (80), 1:2 Nemanja Dragutinović(83)

JEDINSTVO: Edis Rahimić, Samir Jašarević, Mujo Mujagić, Anes Nuspahić, Ivan Olić, Mile Šarenac, Armin Cibra, Alen Ibrišimović (od 78.Belmin Muhić), Amir Remić, Stefan Kladar, Alen Nuhanović (od 89. Amir Hadrović).Trener: Senad Repuh.
MLADOST: Emil Velić, Buraku Yamac, Anes Hrustanović, Benaris Duraković (od 75. Nemanja Dragutinović), Edin Biber, Anes Vazda, Mustafa Mušija, Safet Čago,Harun Goralija (od 78. Arnel Delić), Emir Husić, Kemal Mujarić (od 12. Kenan Hreljić). Trener Ibro Rahimić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u