KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Mladost porazila i Olimpic

30.06.2016. - U trećoj konbtrolnoj utakmici, koju su odigrali u Busovači, nogometaši Mladosti porazili su sarajevski Olimpic sa 2:0

IMG_7859
Baš kao i protiv Željezničara, utakmica je igrana dva puta po 60 minuta.Izuzev Aldina Isakovića, trener Rahimić koristio je usluge svih kandidata, s tim što je izvršio nekoliko rokada. U prvom dijelu, u kojem je uslovno rečeno, nastupila prva postava, Mladost je bila dominatnija i golom Sinana Ramovića materijalizirala svoju terensku premoć. U drugih 60.minuta izabranici trenera Rahimića ponovo su imali veći posjed, djelovali organiziranije i postigli još jedan pogodak. Strijelac je bio Ervin Jusufović, bivši igrač tuzlanske Slobode i Olimpica, koji je proljetni dio igrao u makedonskom prvoligašu Shkendiji, koju trenera bivši bh.reprezentativac Bruno Akrapović. Ervin Jusufović (7.5.1995) igra na poziciji štopera i mogao bi ozbiljno konkurisati za prvu jedanaestericu.

Redove Mladosti napustio je brzonogi Mirza Kovač, koji se vratio u Metalleghe BSI iz Jajca, dok prinova iz Vranja Milan Nedučić nije zadovoljio kriterije trenera Rahimića i s njim nije potpisan ugovor.

Utakmicu Mladost-Olimpic vodila je sudijska trojka iz Kaknja; Mirza Demir kao glavni i Samir Kapo i Bajazid Delibašić kao pomoćnici.

SASTAV MLADOSTI: Lalić, Rizvanović, Karahmet, Gačan, Musić, Bošković, Brkić, Ramović, Kuzmanović Dilaver, Husić. Drugih 60 minuta su igrali:Hadžić, Sušić, Hrelja, Jusufović, Šabanović, Galić, Šišić, Kobilica, Hodžić, Asanović i Rodriges. Trener:Ibro Rahimić.

Narednu utakmicu Mladost igra u nedjelju 3.jula u Busovači protiv banjalučkog Borca.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u