KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Mladost poražena od Olesandriy

19.02.2016. - U posljednjoj utakmici na pripremama u Antaliji,igrači Mladosti uvjerljivo su poraženi od ukrajinske momčadi Oleksandriye rezultatom 3:0.

crnomerac
Već u prvom dijelu igre Ukrajinci su postigli sva tri gola.Prvi iz penala kojeg je skrivio Adnan Hrelja, a drugi eurogolom i utakmica je otišla u smjeru koji je nagovjestio da će Mladost biti poražena.

U drugom poluvremenu igrači Mladosti imali su nekoliko izglednih prilika, ali su napadači zatajili u realizaciji. Iskusni Mirza Rizvanović čak nije uspio realiziriti ni kazneni udarac!
Trener Rahimić nije mogao računati na lakše ozlijeđene Aladina Isakovića i Senada Karahmeta, dva ključna odbrambena igrača, što se itekako osjetilo na igri zadnje linije. S obzirom da je ovo bila generalna proba uoči nastavka prvenstva, Rahimić je koristio usluge samo petnaestorice igrača. Startna postava bila je u ovoj formaciji:Hadžić, Rizvanović, Hrelja, Čović, Gačan-Musić, Šišić, Kobilica-Kovač, Dilaver i Husić. U poluvremenu je umjesto Kobilice u igru ušao Sinan Ramović, a zadnjih dvadesetak minuta šansu su dobili Pavle Sušić, Miloš Milisavljević i Adnan Hodžić.

Bez obzira na ovoj poraz, drugi od ukrajinskih prvoligaša, pripreme u Antaliji mogu se ocijeniti uspješnim jer su ostvarene četiri pobjede, isprobani svi kandidati i stručni štab je stekao uvid u formu i mogućnosti ekipe uoči nastavka sezone u kojoj će igrati na dva kolosijeka: prvenstvu i završnici Kupa BiH.

Igrači Mladosti u subotu se vraćaju u Kakanj gdje će se pripremati pet dana do odlaska u Bijeljinu gdje ih čeka Radnik.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u