KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Mladost otputovala u Makarsku

28.01.2016. - Jutros su nogometaši Mladosti otputovali u Makarsku gdje će obaviti drugu fazu priprema

mladostpredmakarskuPored seniora na fotografiji, u Makarsku su otputaovali i igrači  selekcija iz omladinskog pogona Mladosti

U ekspediciji se nalazi 26 igrača, među kojima i dvojica novajlija koji su juče potpisali ugovore. Riječ je o štoperu Mirzi Mujčiću (7.8.1994), koji je stigao iz norveškog kluba Mjolner i napadaču Kenanu Muslimoviću (13.2.1997.)iz italijanskog drugoligaša Novare, koji je nastupa u mlađim selekcijama Austrije (Beč) i Admire Wacker. Mladost će u Makarskoj ostati do 5. februara, kada će u povratku gostovati u Čapljini i odigrati utakmicu sa domaćim prvoligašem.

Trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema, u kojem je akcenat bio na stjecanju fizičke spreme, kako bi igrači u drugoj fazi lakše podnijeli jači intenzitet treninga, koji će se održavati dva puta dnevno.

- Pored svakodnevnih treninga, na kojima ćemo naglasak dati na tehničko-taktičke elemente, te modeliranje igre, ugovorene su i dvije kontrolne utakmice protiv drugoligaša Imotskog i domaćeg trećeligaša Zmaja. Ove utakmice će nam poslužiti da isprobamo sve raspoložive snage.Bit će to test za sve igrače, posebno za novajlije. Kreće borba za dresove i prvu postavu, istakao je trener Rahimić.

Kada je u pitanju igrački kadar, došlo je do velikih promjena. Rahimić se odrekao usluga čak osmorice igrača, golmana Čokorila i Čelebića, te iskusnih Edina Husića i Anela Ćurića, dok su Šerif Hasić, Arnel Delić, Vedin Kulović i Anel Salković ustupljeni Rudaru na posudbu.

Umjesto njih, angažirani su mladi, neafirmirani igrači, od kojih se očekuje da se nametnu, pojačaju konkurenciju i da bar dvojica-trojica iskoče u prvi plan, kao što je bio slučaj sa ljetošnjim pojačanjima: Omerom Musićem, Mirzom Kovačem, Sinanom Ramovićem i Anelom Husićem, koji su uz iskusne Adnana Hadžića, Mehmedaliju Čovića, Aladina Isakovića, te Karahmeta, Šišića i prvog strijela Dilavera stasali i dali veliki doprinos u osvajanju visokog osmog mjesta.

-Imamo dosta mladih koji bi mogli postati zanimljivi i inozemnim klubovima i da ostvare unosne transfere od kojih bih i klub imao veliku korist. To je naša strategija i politika predsjednika Mušije, koji znalački vodi klub. Upravo iz ovih razloga nismo dovodili zvučna i skupa pojačanja, premda smo imali dosta ponuda. Opredijelili smo se na mlade igrače, kojima ćemo, zavisno od starta, postepeno davati šansu i pripremati za narednu sezonu,koju moramo dočekati isprofiliranim kadrom, ističe Rahimić.

Premda u nastavak sezone ulaze sa solidnom zalihom od 26 bodova trener Rahimić smatra da je i dalje okupiran opstankom u ligi.

Ekspedicija u Makarskoj


Pored trenera i menadžera kluba Ibre Rahimića,te njegovih pomoćnika Nermina Šabića i Almira Hasanovića i direktora Enesa Bistrivode,u ekspedici za Makarsku nalaze se ovi igrači;
Adnan Hadžić, Franko Lalić i Zvonimir Pavlović (golmani).
Mirza Rizvanović ,Adnan Hrelja , Aladin Isaković,Mehmedalija Čović, Faruk Gačan , Senad Karahmet ,Ibrahim Hrvat,Mirza Mujčić,Omer Musić, Aldin Šišić,Belmin Kobilica, Darko Bošković,Anes Rahimić,Armin Pašagić,Adnan Hodžić, Dženis Šuman, Haris Dilaver, Anel Husić,Mirza Kovač, Sinan Ramović, Igor Poček, Ajdin Dželo, Kenan Muslimović.

M. Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u