KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Mladost oslabljena dočekuje zahuktali Radnik

05.11.2016. - Nakon tri uzastopna poraza , nogometaši Mladosti u nedjelju dočekuje visokopozicioniranu ekipu bijeljinskog Radnika, daleko najuspješnijeg gosta u dosadašnjem dijelu prvenstva


husrefradninajava

Izabranici trenera Husrefa Musemića više namaju pravo na kiks ukoliko žele da se vrate u borbu za prvih šest mjesta koja ih vode u ligu za prvaka Bosne i Hercegovine.
Bez obzira što za protivnika imaju zahuktali Radnik,te činjenicu da će nastupiti drastično oslabljeni jer pravo nastupa nemaju kapiten Aladin Isaković i lijevi bek Senad Karahmet,koji su kažnjeni zbog isključenja, odnosno treće javne opomene na utakmici protiv Metalleghea, kao i ozlijeđenog Pavla Sušića, u redovima Mladosti vlada umjereni optimizam i želja da se pobjedom izađe iz rezultatske krize.

-Poslije tri uzastopna poraza teško je šta puno reći osim da smo pod imperativom pobjede. Pod velikim smo psihološkim pritiskom s obzirom da se nalazimo u ovoj neugodnoj situaciji i da nam dolazi ekipa koja igra najbolje u gostima (pet pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstvu,op.a). Posjeduju veliki kvalitet i samopouzdanje. Dobro smo radili proteklih sedam dana i ukoliko bar dio atmosfere sa treninga prenesemo u nedjelju u duelu sa Radnikom onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu,istakao je na press konferenciji trener Mladosti Husref Musemić.

galic_radniknajava

Igrači Mladosti su svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se trenutno nalaze i znaju da samo pobjedom protiv Radnika mogu prebroditi rezultatsku krizu. Takvo mišljenje iznio je paouzdani Marin Galić,koji smatra da uz pomoć navijača Mladosti može savladati Radnik i izaći iz rezultatske krize.

-Pobjedom protiv Radnika možemo izaći iz krize u kojoj se trenutno nalazimo. Radnik i ove godine igra jako dobro i kući i na strani, zauzimaju visoko drugo mjesto na tabeli i to najbolje pokazuje njihovu snagu i kvalitetu.. Mi jesmo u rezultatskoj krizi, ali jedino pobjedom možemo i izaći iz ove krize i mirno otići na ''reprezentativnu'' pauzu i onda još bolje uigrati momčad za nastavak prvenstva. Pozivam sve navijače da nam pruže podršku, a ja im u ime igrača dajem obećanje da ćemo dati svoj maksimum, jer smo svjesni da samo pobjedom možemo steći samopouzdanje i vratiti se na pravi put, kazao je mladiKiseljačanin Marin Galić, koji igra u reprezentativnoj formi, ali se nažalost nije našao na spisku selektora U -21 reprezentacije Darka Nestorovića za predstojeću utakmicu sa Crnog Gorom u Vrapčićima.

Utakmica Mladost- Radnika igra se u nedjelju 6. novembra 2016. godine u 13:30 sati., uz direktan prijenos na platformi Moja TV.
Glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva. Pomoćni suci su Haris Baković(Sarajevo) i Davor Beljo (Mostar), dok će dužnost četvrtog sudije obaviti Emir Spahalić iz Mostara. Delegat utakmice je Haris Gvozden iz Sarajeva, a posmatrač suđenja Vlado Liščinski iz Prijedora.

M.KOMŠO/KakanjLive  

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u