KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Mladost oslabljena dočekuje favorizirani Zrinjski

30.08.2019. - Trener Elvedin Beganović ne može računati na kažnjene Atajića i Hasića, te nedovoljno oporavljene Fanima i Delića, što doista predstavlja veliki hendikep pred susret sa višestrukim prvakom BiH, momčadi Zrinjskog, koji je izraziti favorit u subotnjem meču

ElvedinBeganmladost

Dobojani još nisu osjetili slast pobjede na domaćem terenu i prve bodove pred svojim navijačima tražit će u dvoboju sa Zrinjskim, što će, nema sumnje, biti izuzetno teško, ali ne i neostvarivo. Zrinjski je s dvije uvrljive pobjede najavio povratak u formu i borbu za vrh tabele i sigurno će izabranici trenera Vukasa jurišati na pobjedu.

Susret sa višestrukim prvakom Bosne i Hercegovine je od velikog značaja za ekipu trenera Elvedina Beganovića, koji se zbog loših rezultata našao na meti pojedinih medija, koji propagiraju njegovu smjenu i povratak Ibre Rahimića na kormilo Mladosti. Plasirane informacije o smjeni sigurno predstavljaju veliki pritisak na trenera Beganovića i njegove igrače, koji svakako može imati veliki utjecaj na ishod utakmice.

Trener Beganović kaže da se on može nositi s tim pritiscima, ali da nije korektno zbog igrača, pogotovo što je situacija teška jer ne može računati na kažnjene Atajića i Hasića, kao i na nedovoljno oporavljenog Fanima i Armina Delića, čiji izostanci predstavljaju nenadoknadiv gubitak.

-Situacije jeste teška, ali predaje unaprijed nema. I da smo kompletni i u boljoj situaciji, Zrinjski bi bio favorit jer ima izuzetno kvalitetan sastav i velike ambicije. Na mojim igračima je da daju sve od sebe, da se bore i izbore bar za jedan bod, koji bi nam zaista mnogo značio. Vjerujem da će mlađi igrači koji dobiju priliku „ginuti“ za svaku loptu i da neće razočarati, a da li će to biti dovoljno da izbjegnemo treći domaći poraz ostaje da vidimo, kazao je trener Mladosti Elvedin Beganović u izjavi za naš portal uoči subotnjeg dvoboja sa zahuktalim Mostarcima.

Utakmica između Mladosti i Zrinjskog igra se u subotu 31.08.2019. godine u 16 sati i 30 minuta na stadionu u Doboju uz direktan TV prijenos na Areni BH. Glavni sudija je Elvis Mujić iz Banovića, pomoćnici su Bojan Maksimović (Modriča) i Arnel Novalić (Doboj Istok), dok će četvrti sudija biti Zoran Grbić iz Prijedora. Posmatrač suđenja je Rusmir Mrković (Sarajevo), a delegat utakmice Haris Idrizović iz Konjica.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u