KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost očekuje prvu proljetnu pobjedu

18.03.2016. - U redovima Mladosti vlada uvjerenje da će konačno postići prvu proljetnu pobjedu i bar donekle se rehabilitirati za slab start


presvelezPovodom gostovanja mostarskog Veleža, održana je press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili trener Ibro Rahimić i nogometaši Aldin Šišić i Adnan Hodžić.

Ohrabreni dobrom igrom na Grbavici i pobjedom u četvrtfinalu Kupa protiv Širokog Brijega,ali i dolaskom otpisanog Veleža, u redovima Mladosti vlada uvjerenje da će konačno postići prvu proljetnu pobjedu i bar donekle se rehabilitirati za slab start.

Trener i menadžer Mladosti Ibro Rahimić ističe da su posljednji susreti pokazali da je forma njegovog tima u uzlaznoj putanji i da će se već protiv Veleža pokazati u jesenjem izdanju.

-Ova utakmica sa Veležom došla je u pravom trenutku i tu vidim šansu da pobjedom vratimo izgubljeno povjerenje i steknemo samopouzdanje za naredne utakmice.Uvjeren sam da ćemo poslije pauze,koja će uslijediti zbog reprezentativnih nastupa, napraviti seriju uspješnih rezultata i obezbijediti opstanak. Velež ne smijemo potcijeniti jer ima mladu i poletnu ekipu,igrače iz vlastitog pogona koji imaju potencijal i koji su željni dokazivanja.Neće biti nimalo lako jer su su se i Željezničar i Široki Brijeg namučili dok su došli do pobjeda protiv Veleža, ali ja vjerujem da će moji igrači dati sve od sebe i osvojiti tri važna boda, istakao je trener Rahimić.

aldin_sisicAldin Šišić

I vezista Aldin Šišić, dijeli mišljenje trenera Rahimića i smatra da igrači moraju dati 150% svojih mogućnosti jer ovo je možda i najvažnija utakmica.

-Sigurno će biti mnogo teže nego što se očekuje.Ne smije nas zavarati položaj Veleža na tablici jer oni daleko više vrijede. Mladići koji su dobili šansu sigurno će pokušati da se nametnu, da dokažu svoj potencijal , mogu igrati bez opterećenja i to je njihova prednost.Međutim, mi smo svjesni šta znače ova tri boda, dat ćemo sve od sebe jer ova utakmicamože biti naša prekretnica. Posebno bih volio da naš kapiten i prvi strijelac Haris Dilaver proradi i postigne koji pogodak jer u prethodnim mečevima nije imao sreće i nastavku još nije zatresao protivničku mrežu.Valjda će i njemu „očepiti“,kaže Aldin Šišić.

adnan_hodzicAdnan Hodžić

Ovozimsko pojačanje iz visočke Bosne, Adnan Hodžić, koji se izborio za mjesto u početnoj jedanaestorici,najavljuje dobru igru i pobjedu svog novog tima.

-Dobro smo se pripremi za ovaj meč, atmosfera među igračima je povoljna, a što je najvažnije osjeća se želja za pobjedom.Ekipa se vraća u formu, dobro smo odigrali zadnje dvije utakmice i očekujem da ćemo i protiv Veleža ponoviti dobru igru sa meča protiv Željezničara i osvojiti tri nova boda, riječi su popularnog Zamera, čiji su preci iz Kraljeve Sutjeske.
Trener Rahimić ne može računati na kartonirane Mehmedaliju Čovića i Omera Musića, dok je pod znakom pitanja i nastup nedovoljno oporavljenog lijevog boka Senada Karahmeta.

Utakmica Mladost-Velež igra se u subotu 19.marta/ožujka sa početkom u 15 sati. Glavni sudija je Antoni Bandić iz Gruda, pomoćnici: Jasmin Smajić(Kalesija) i Fikret Bačić(Lukavac),dok je četvrti sudija Ognjen Valjić iz Banja Luke.Delegat utakmice je Rodoljub Oljača iz Gradiške,a posmatrač suđenja Salem Prolić iz Sarajeva.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u