KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Mladost na priprema u Etno selu Stanišić

03.07.2019. - Za vrijeme desetodnevnog boravka u Etno selu Stanišići kod Bijeljine, igrači Mladosti će pored svakodnevnih treninga odigrati i dvije kontrole utakmice protiv prvoligaša Budućnosti iz Banovića i Bratstva iz Gračanice. Trener Elvedin Beganović na raspolaganju ima 25 igrača, među kojima su i dva najtalentovanija juniora Anes Hrustanović i Amar Begić

nemanjaNemanja Anđušić pred potpisom značajnog ugovora

Nakon petnaestodnevnog rada na terenima u Doboju i Visokom, igrači Mladosti od ponedjeljka se nalaze u svojoj tradicionalnoj ljetnoj bazi, Etno selu Stanišić kod Bijeljine, gdje će obaviti završni dio priprema za nastupajuju prvenstvenu sezonu, koja počinje 20.jula 2019.godine.Trener Elvedin Beganović na raspolaganju imaju 25 fudbalera (22 igrača i 3 golmana), među kojima su i dva najperspektivnija juniora; Anes Hrustanović (13.3.2002.) i Amar Begić(7.8.2000).Pored svakodnevnih treninga,ugovorena su i dva kontrolna susreta sa prvoligašima Budućnosti iz Banovića(4.juli) i Bratstva iz Gračanice (7.juli) koji će treneru Beganoviću poslužiti da provjeri sve snage i odabere takmičarsku ekipu koja će startovati u novoj sezoni.

Sudeći po dosadašnjem masovnom odlasku ponajboljih igrača i dolasku uglavnom mlađih i još ne potvrđenih igrača, Mladost će u novu prvenstvenu sezonu ući drastično oslabljena. Klub su napustila čak sedmerica standardnih prvotimaca(Arežina, Welbok, Marković, Guzina, Bojo, Asani i Misimović), kojima će se najvjerovatnije pridrižiti i prvi strijelac Nemanja Anđušić koji je u pratnji predsjednika kluba Mensura Mušije otputovao u Istanbul kako bi finalizirao transfer s Trabzonsporom.

Uprava kluba uspjela je angažovati osam igrača, petoricu novajlija: Branko Bajić, Andrej Todorović, Ahmad Assan, Mario Crnički i Kemal Mujarić i trojicu povratnika: Šerifa Hasića (TOŠK), Amera Hiroša (Olimpik) i Mustafu Mušiju (Rudar). Lista pojačanja nije zaključena i nije isključeno da se ekipi u Etno selu Stanišić priključi nekoliko zvučnih imena, koji bi bar donekle nadoknadili odlazak Anđušića, Arežine, Welboka, Guzine, Markovića i Boje, koji su bili nosioci igre u minuloj uspješnoj sezoni Mladosti.

Obzirom da prelazni rok traje do 17.jula, vjerujemo da će Mensur Mušija uspjeti angažovati potrebna pojačanja i da će Mladost i u svojoj petoj premijerligaškoj sezoni igrati zapaženu ulogu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u