KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Mladost i Velež odigrali pripremnu utakmicu

16.01.2018. - Golom iz 35.minute, Rođeni stigli do minimalne pobjede. Gol je postigao Vedin Kulović koji je iz Mladosti za nastavak sezone posuđen Veležu

vedinkulovicVedin Kulović

U prvom kontrolnom meču igrači Mladosti pretrpjeli su minimalan poraz od mostarskog prvoligaša.Utakmica je igrana na terenu s plastičnom podlogom, na kojem su se bolje snašli izabranici trenera Ibre Rahimića, koji su dva puta ozbiljno zaprijetili preko mladog Ćosića, ali se golman Emil Velić nije dao iznenaditi. Ipak, kapitulirao je u 35.miniti kada je na asistenciju Ovčine mrežu zatresao Vedin Kulović, koji je u ovom zimskom prelaznom roku od Mladosti ustupljen Rođenima.

U prvom poluvremenu, u kojem su oba tima igrala u najboljim sastavima, malobrojni gledatelji posmatrali su dobru i dinamičnu igru.

Velež je igrao u sastavu: Bobić – Alikadić, Imamović, Kuduzović, Doljančić – Zvonić, Ćosić – Kulović, Mujezinović, Ovčina – Mujanović, dok je Edis Mulalić startovao u sljedećem sastavu : Velić, - Mišić, Benović, Isaković, Regoje, - Šećerović, Arežina, Mujagić - Šišić, Lazić, Dilaver.

U drugom poluvremenu oba trenera su šansu dali svim igračima koje su imali na raspolaganju, što je utjecalo na nešto slabije izdanje.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u