KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Mladost i Rudar na turniru u Vitezu

12.07.2016. - U Vitezu će 16. i 17. jula/srpnja 2016. biti održan 21. memorijalni turnir „Galib Mujičić“, na kojem će pored domaćeg drugoligaša FK Vitez i NK Travnik učestvovati i oba kakanjska ligaša

galib1Sa prošlogodišnjeg plakata/Fotgo:Arhiv

Organizacioni odbor turnira uveliko priprema sve kako bi turnir i ove godine opravdao očekivanja ljubitelja nogometa. Potvrđeno je da će na turniru učestvovati tri ekipe u kojima je igrao rahmetli Galib Mujičić: FK Vitez, FK Rudar, NK Travnik i FK Mladost(DK) koja brani naslov prošlogodišnjeg pobjednika.

S obzirom da će na turniru učestvovati jedan premijerligaš, te dva federalna prvoligaša i organizator FK Vitez, kao jedan od najboljih klubova u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, organizator očekuje zanimljive i kvalitetne utakmice,kao i dobru posjećenost .
Galib Mujičić (1957 - 1993.) nogometnu karijeru je počeo u FK Vitez. Kao sedamnaestogodišnjak zaigrao je za prvu momčad. Zatim odlazi u Rudar iz Kaknja,iz kojeg nakon isteka dvogodišnjeg ugovora otišao u tadašnju drugoligašku ekipu Timok iz Zaječara. Igrao je i za NK Travnik i Čelik iz Zenice, a uspješnu karijeru 1990. godine završava u svom matičnom klubu Vitezu.

Stariji ljubitelji nogometa ga pamte po blistavim partijama i nogometnim majstorijama,posebno uspješnim driblinzima“lažnjacima“ i efektnim golovima.
Boje Rudara branio je dvije sezone 1979/80. i 1980/81. godine kada su treneri bili Dragan Ljubojević, odnosno Džemaludin Mušović, u jednoj izuzetno jakoj i efikasnoj ekipi koju su sačinjavali; Mehmedalija Omanović, Mišo Ivetić, Jedinko Perica, Muris Bešić, Jakub Čaluk, Nijaz Kapo, Galib Mujičić, Besim Gafurović,Mehmed Buza, Muhidin Lukačević i Kemal Hafizović.

FK Vitez i FK Rudar jedina su dva kluba koja su bili učesnici svih 20.dosad odigranih turnira „Galib Mujičić“.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u