KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Mladost gostuje u Širokom Brijegu

04.04.2017. - Široki Brijeg će u srijedu 5. aprila 2017. godine u 19 sati u okviru drugog kola Lige za opstanak na Pecari ugostiti Mladost. Duel sa Širokim će propustiti kartonirani Kuzmanović i povrijeđeni Ramović

Obje ekipe u ovaj susret ulaze rasterećeno budući da su obezbjedile opstanak u elitnom rangu takmičenja i sve misli i jednih i drugih su usmjerene na Kup utakmice koje ih očekuju za osam dana.

Musemić_1

Musemić: Misli oba tima su usmjerene prema Kupu

''U susret ulazimo rasterećeno budući da ni Široki ni mi nismo u problemima što se opstanka tiče i bit će ovo prilika da se nadigravamo i pružimo priliku igračima koji su manje igrali u proteklih nekoliko utakmica. Misli igrača oba tima su usmjerene na Kup budući da se jedino tako možemo izboriti izlazak na euro scenu'', rekao je u izjavi za KakanjLive trener Mladosti Husref Musemić.

Igrači Mladosti Anel Husić i Faruk Gačan ističu kako upravo u utakmicama u kojima nisu pod pritiskom mogu pružiti više.

Husić_1

Husić: U Široki Brijeg idemo da se nadigravamo

''Bez pritiska putujemo u Široki Brijeg i nastojat ćemo da se nadigravamo. I njima i nama su misli već na prvom susretu Kupa, ali nama je svaka utakmica bitna i nastojat ćemo da osvojimo što je moguće više bodova do kraja prvenstva'', rekao je napadač Mladosti Anel Husić.

Gačan

Gačan: Vjerujem da možemo do povoljnog rezultata

''Široki je pratkično osigurao opstanak kao i mi i upravo zbog toga vjerujem da ćemo sutra odigrati dobru i otvorenu utakmicu što publika voli. Vjerujem da možemo bar do nerješenog rezultata na Pecari, a onda se fokusirati na narednu domaću utakmicu i na Kup'', rekao je stoper Mladosti Faruk Gačan.

Susret na Peceri će propustiti povrijeđeni Sinan Ramović i ''kartonirani'' Mićo Kuzmanović, dok će Husref Musemić sigurno napraviti nekoliko izmjena u timu kako bi ključni igrači bili spremni za duel sa Olimpikom i prvi polufinalni susret Kupa na Koševu.

Duel između Širokog i Mladosti igra se u srijedu u 19 sati na stadionu Pecara. Pravdu na ovom susretu dijelit će Miloš Gigović (Gradiška) sa pomoćnicima Enesom Đozićem (Sarajevo) i Fikretom Bačićem (Lukavac), dok će četvrti sudija biti Tomislav Ćuić (Tomislavgrad). Za delegata susreta imenovan je Franjo Grganović (N. Travnik), dok je posmatrač suđenja Blaž Živković (Orašje).

E.Škulj /KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u