KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Mladost gostuje u Banja Luci

21.04.2017. - U okviru petog kola lige za opstanak Mladost će na gostovanje neugodnoj ekipi Metalleghea u Banja Luku. Tim Husrefa Musemića u Banja Luku putuje oslabljen budući da će susret priopustiti Lazić, Rizvanović i Karahmet

Na Gradskom stadionu u Banja Luci u okviru petog kola lige za opstanak snage će odmjeriti Metalleghe i Mladost DK. Sudeći po susretima protekla četiri kola bit će ovo duel ekipe koja igra čvrsto i s druge strane tima Husrefa Musemića koji nastoji postići gol više. Igračima ''domaćeg'' tima gori pod nogama, ali motivacije neće nedostajati ni ekipi Husrefa Musemića koja još uvijek teoretski nije obezbjedila opstanak.

Husref Musemić

Husref Musemić: Metalleghe je čvrsta ekipa ali ćemo ih pokušati iznenaditi

-Nama ne nedostaje motivacije. Ništa još nije gotovo oko opstanka pa samim tim smo i maksimalno koncentrisani i spremni za susret koji nam slijedi. Obzirom da smo imali žestok tempo prethodnih sedmica malo smo i umorni, ali želimo da protiv Metalleghea odigramo što je bolje moguće i pokušamo ih iznenaditi. Oni su pokazali da su čvrsta ekipa, da ne primaju puno golova, ali isto tako i ne postižu mnogo, rekao je u izjavi za KakanjLive trener Mladosti Husref Musemić.

Iako su u uzvratnom susretu polufinala poraženi od Sarajeva, igračima Mladosti nije poljuljano samopouzdanje i oni žele pružiti svoj maksimum.

Pavle Sušić_1

Pavle Sušić: Vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata kako bi mirnije ušli u nastavak sezone

-Nakon ispadanja u polufinalu Kupa BiH okrećemo se u potpunosti domaćem prvenstvu kako bi osvojili što je moguće više bodova u preostalih šest utakmica. Metalleghe je neugodna ekipa, to su do sada nekoliko puta pokazali. Očekujem da će biti čvrsta utakmica i vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata kako bi mirnije ušli u nastavak sezone, rekao je Pavle Sušić koji u posljednje vrijeme dobija sve više prilike za igru kod Husrefa Musemića.

Isto misli i krilni napadač Mladosti, Aladin Šišić

Aladin Šišić

Aladin Šišić: Umorni jesmo, ali ćemo pružiti svoj maksimum

-Iza nas je jedan jako težak ritam utakmica koji nas je zaista iscrpio. Ispali smo iz Kupa i u potpunosti se okrećemo prvenstvu. Svjesni smo da još ništa nije gotovo što se tiče opstanka, pa samim tim ćemo i pružiti svoj maksimum protiv Metalleghea kako bi što prije osigurali opstanak u premijerligaškom društvu. 

Susret sa Metallegheom će propustiti Mirza Rizvanović i Milivoje Lazić, kao i Senad Karahmet, dok će se u startnih 11 vratiti Adnan Šećerović koji nije imao pravo nastupa u Kupu Bosne i Herecgovine.

Duel između Metalleghea i Mladosti DK igra se u subotu 22. aprila u 17 sati na Gradskom stadionu u Banja Luci. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Haris Kaljanac (Sarajevo) sa asistentima Moamerom Čauševićem (Sarajevo) i Draganom Keranovićem (Prijedor). Za četvrtog sudiju imenovan je Admir Šehović (Sarajevo), dok je delegat Samir Čupina (Sarajevo), a posmatrač suđenja Izet Ćejvanović (Tuzla).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u