KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Mladost gostuje na Otoci

12.05.2017. - U osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za opsanak Mladost će gostovati na Otoci ekipi Olimpika koja ima još samo teoretske šanse da izbori opstanak u društvu najboljih. Duel sa Olimpikom propustit će povrijeđeni Sinan Ramović

husref_mladost

Husref Musemić: U preostale tri utakmice pružiti priliku za igru igračima koji su imali manju minutažu kako bi vidjeli na koga možemo računati u narednom periodu 

Pobjedom protiv Širokog Brijega u prošlom kolu Mladost gotovo da je prebrinula brige oko opstanka u premijerligaškom društvu. Ekipi Husrefa Musemića je u preostala tri kola dovoljan samo bod kako bi u potpunosti bili siguran član elite bh fudbala i naredne sezone. Toga je svjestan i strateg dobojskog tima, Husref Musemić.

-Još uvijek i teoretski nismo osigurali opstanak. Potreban nam je bod u preostala tri kola. Ukoliko Vitez danas ne savlada Široki onda smo sigurni i možemo pružiti priliku za igru igračima koji su u dosadašnjem toku prvenstva imali manju minutažu. Cilj nam je da do kraja odigramo maksimalno motivirano, a siguran sam da će i momci koji dobiju priliku u posljednja tri kola pružiti svoj maksimum jer to je prilika da pokažu da li možemo na njih računati u narednom periodu. Pokušat ćemo i u preostala tri kola osvojiti što je moguće više bodova, rekao je u trener Mladosti Husref Musemić pred duel na Otoci.

Ono što stručni štab Mladosti može radovati je izuzetno dobar zdravstveni bilten, a niko od igrača nema tri javne opomene. Samo će Sinan Ramović koji se povrijedio na zagrijavanju pred duel sa Širokim Brijegom propustiti duel na Otoci, dok Šabić i Musemić mogu računati na sve ostale momke.

Šišićć

Aladin Šišić: Svakom od naredna tri susreta ćemo pristupiti maksimalno ozbiljno

U taboru Mladosti vlada sjajna atmosfera, a krilni  napadač crvenih iz Doboja, Aladin Šišić vjeruje u pozitivan rezultat.

-Pobjedom u prošlom kolu smo sebi u mnogome olakšali posao u preostale tri utakmice. Svakom susretu ćemo kao i do sada pristupiti maksimalno ozbiljno pa tako i duelu sa Olimpikom. Želimo ostvariti pozitivan rezultat, rekao je Šišić.

Susret između Olimpika i Mladosti igra se u subotu 13. maja 2017. godine na Otoci u 17 sati. Glavni sudija na ovom susretu je Dragan Petrović (Banja Luka), a njegovi asistenti su: Dalibor Hrstić (Ljubuški) i Radislav Kačavenda (Gradiška). Četvrti sudija je Husein Terzić (Travnik). Za delegata na ovom meča imenovan je Davor Ristović (Istočno Sarajevo), dok je posmatrač suđenja Izet Čejvanović (Tuzla).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u