KakanjLive | Nedjelja, 24.01.2021. godine

Mladost dočekuje Olimpik

06.04.2017. - Nakon remija protiv Čelika na domaćem terenu i visokog poraza na Pecari od Širokog Brijega ekipa Husrefa Musemića u trećem kolu Lige za opstanak dočekuje sarajevski Olimpik.

Olimpik se grčevito bori da zadrži premijeligaški status i svaka od preostalih osam utakmica je izuzetno važna za sarajevski tim, međutim Mladost želi slaviti i u dobroj atmosferi dočekati srijedu i polufinale Kupa BiH sa Sarajevom.

DSC07492

Husref Musemić: Slaviti protiv Olimpika i u dobroj atmosferi dočekati Kup utakmicu sa Sarajevom

''Sigurno je da smo kvalitetnija ekipa. U posljednje vrijeme igramo jako dobro, ali nas bodovni saldo ne prati u tome. Protiv Olimpika moramo slaviti i postaviti stvari na pravo mjesto, te u dobroj atmosferi dočekati Kup susret sa Sarajevom'', rekao je trener Mladosti Husref Musemić u izjavi za KakanjLive.

Mladi golman Mladosti, Emil Velić je od dolaska iz St.Truidena zauzeo mjesto među stativama dobojskog premijerligaša. Velić je rekao kako visok poraz na Pecari ne predstavlja realan odnos snaga između Širokog i Mladosti:

DSC07505

Emil Velić: Nakon visokog poraza na Pecari želimo slaviti i vratiti samopouzdanje pred duel u Kupu BiH

''Bio je to nesretan poraz. Igrali smo dobro, nizali šanse, ali jednostavno nismo imali sreće. Stigla je kazna i ubjedljivo smo poraženi, mada taj rezultat zaista nije realan i ne predstavlja pravi odnos snaga nas i Širokog'', rekao je Velić, a potom se osvrnuo na susret sa Olimpikom:

''Nakon visokog poraza na Pecari moramo pružiti svoj maksimum i slaviti. Nama je svaka utakmica bitna, a posebno ova protiv Olimpika. Pobjedom bi poraslo naše samopouzdanje pred izuzetno bitnu utakmicu sa Sarajevom.''

Dvadesetogodišnji napadač Mladosti Almir Aganspahić vjeruje da njegov tim može do trijumfa: 

DSC07504

Almir Aganspahić: Očekujem pobjedu kako bi i definitivno potvrdili opstanak u Premijer ligi

''Očekujemo pobjedu kako bi i definitivno potvrdili opstanak. Ukoliko budemo na svom nivou vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje'', rekao je Aganspahić, te dodao:

''Tempo subota-srijeda-subota je možda i ostavio traga na nekim igračima, ali nastojimo održati svježinu u ekipi i imamo veliki broj igrača, tako da možemo podnijeti teret igranja na dva fronta. Vjerujem da ćemo slaviti protiv Olimpika i onda spremni dočekati duel sa Sarajevom.''

U prvi tim Mladosti bi se nakon lakše povrede trebao vratiti sjajni Sinan Ramović, kao i brzonogi Mićo Kuzmanović koji je odradio jednu utakmicu ''kazne'' nakon tri javne opomene. Musemić i Šabić neće moći računati jedino na povrijeđenog Senada Karahmeta čiji povratak na zeleni teren se očekuje u narednih petnaestak dana.

Susret između Mladosti i Olimpika na rasporedu je u subotu 8. aprila 2017. godine u 16:30 h na stadionu ''MGM Farm'' u Doboju. Pravdu na ovom meču će dijeliti Antoni Bandić (Grude) sa pomoćnicima Daliborom Hrstićem (Ljubuški) i Marko Perić (Mostar), dok je četvrti sudija Husein Terzić (Travnik). Delegat susreta je Dubravko Mišković (Livno), a posmatrač suđenja Željko Perić (Mostar).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u