KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Mladost desetkovana putuje u Vitez

20.05.2017. - U okviru devetog kola Premijer lige BiH za opstanak Mladost će gostovati na Gradskom stadionu u Vitezu. Mladost u ovom duelu neće moći računati na čak pet prvotimaca, dok domaćem timu gori pod nogama i moraju jurišati na tri boda

U proestala dva susreta Lige za opstanak Bosne i Hercegovine fudbaleri Mladosti ulaze rasterećeno budući da su u prošlom kolu na Otoci i matematički osigurali opstanak u Premijer ligi.

U devetom kolu Mlaodst će gostovati na Gradskom stadionu u Vitezu, ekipi koja se grčevito bori da zadrži premijerligaški status. U duel sa Vitežanima Mladost ulazi desetkovana budući da zbog kartona neće moći igrtai Isaković i Maksimović, a zbog povreda susret će vjerovatno propustiti Ramović koji je zadobio neugodnu povredu još protiv Širokog Brijega, kao i Šećerović, Šišić i Sušić.

 

Šabić i Musemić

Nermin Šabić: Igrači su dosta potrošeni emocionalno i fizički, ali vjerujem da će nekoliko novih igrača jako dobro odraditi ovaj susret

 

-Obezbjedili smo pitanje opstanka u prošlom kolu i sada u posljednja dva susreta možemo igrati rasterećeno i bez previše pritiska. Naši igrači su dosta potrošeni, kako fizički tako i emocionalno budući da smo igrali i polufinale Kupa BiH pored domaćeg prvenstva. Imamo nekoliko povreda, odnosno protekle sedmice čak četiri igrača nisu trenirala, dok će zbog kartona susret propustiti kapiten Isaković i Dejan Maksimović. Nekoliko igrača koji su tokom sezone imali manju minutažu će dobiti priliku da igraju, ali i da nam pokažu da li na njih možemo računati u narednoj sezoni. Ono što je sigurno da ćemo odigrati maksimalno korektno do kraja, a vjerujem da će nekoliko novih igrača koji dobiju priliku za igru svoju priliku i iskoristiti borbenom igrom i zalaganjem, rekao je prvi asistent Husrefa Musemća, Nermin Šabić u izjavi za KakanjLive.

 

Franko

Franko Lalić: Iako smo oslabljeni neigranjem nekoliko igrača želimo pozitivan rezultat

 

Svoje mjesto među stativama u duelu sa Vitezom trebao bi ponovo naći Franko Lalić koji je korektno odradio duel sa Olimpikom.

 

-Pobjedom protiv Olimpika smo i teoretski osigurali opstanak dva kola prije kraja. U Vitez idemo rasterećeni, a oni imaju imperativ pobjede. Iako smo oslabljeni neigranjem nekoliko igrača mi želimo pozitivan rezultat, rekao je golman Franko Lalić.

 

Duel na Gradskom stadionu u Vitezu igra se u nedjelju 21. maja 2017. godine u 17 sati. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Dragan Petrović (Banja Luka), zajedno sa Draganom Keranovićem (Prijedor) i Harisom Bakovićem (Sarajevo). Četvrti sudija je Zoran Soknić (Istočno Sarajevo). Delegat susreta je Samir Čupina (Sarajevo), dok je posmatrač suđenja Salem Prolić (Sarajevo).

 

E.ŠKULJ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u